Tényleg nem lehet a babának újkrumplit adni? Miért nem?
Egymástól függetlenül már ketten is mondták nekem, hogy ne adjak majd újkrumplit a babámnak (most 5 és fél hónapos, már hozzátáplálunk). Azt nem tudták megmagyarázni, hogy miért nem lehet nekik adni.
Valahol olvastam, hogy magasabb a nitrit- és keményítőtartalma, mint a régi krumplinak. Talán ezért mondták? Ti adtok újkrumplit a babátoknak?
Igen, a magas nitrát/nitrit tartalom miatt nem szabad adni!
Sok helyen csapi vizet sem szabad inni, a nyira magas a nitrát tartalma, meg hal tőle a csecsemő!!!
Nem szabad sem új krumplit, sem új répát ennie, mert tönkre mehet a veséje, vagy meg is halhat!!!
8-as válaszolóval teljesen egyetértek!
Manapság már mindenre azt mondják nem szabad, még jó hogy van amit lehet adni a gyerekeknek. Szerintem is túl vannak reagálva ezek a dolgok.
Például unokanővérem mindent a nagykönyv szerint csinált a babájával. Csak azt adta neki amit a védőnő előírt, csak akkor amikor mondta. Semmit nem adott neki egy nappal sem előbb mint amikor szabadott. Mindent fertőtlenített neki, stb... A kislány ma 3 éves, és szinte mindenre allergiás!
nekünk azt mondta a védőnő hogy mindenből az Ó-t kapja ne az újat.
5,5 hónapos ő is.
Köszönöm a sok választ! Végül felhívtam a védőnőmet, ő azt mondta, hogy adjam az új zöldségeket nyugodtan. Annyi, hogy lehetőleg piacról, megbízható zöldségestől szerezzem be, ne pedig hipermarketből, multikból.
Mindenki döntsön saját belátása szerint, én adom az újat is.
Ui.: nem pontoztam le senkit, mindenkinek köszönöm a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!