2 hónapos szoptatott fiú babánál tényleg kevés ez a súly?
Már miért kellene 5 kilósnak lennie???Ezt a baromságot!
Nagyon sokat hízott a babád, ne aggódj a családod butasága miatt!
Ha van anyatejed, ne tápszerezd!- szerintem...
Te rendesen étkezel? Mert ugye amit eszel, abból jut neki is, csak tejformátumba :)
A súly valóban kevésnek tűnik, de mihez képest. Nem egy könyvet nevelsz, aki pont annyi, mint az átlag... Ha a doki, védőnő nem jelez, akkor szoptasd igény szerint, esetleg mérlegelj, hogy mennyit szopizik egy alkalommal.
A védőnő egyelőre várakozási állásponton van, de kérte, hogy továbbra is mérjük rendszeresen.
Az étkezésre különösebben nem figyelek, azt eszem, amit a terhesség alatt is, meg előtte is, nem különösebben egészséges, de nem is zsírban tocsogó. Bár sokat nasizok, annyira kívánom az édeset...
Hát a fiam hangulata elég végletes, van hogy simán elnézelődik, gügyörészik, vigyorog, aztán egy pillanat múlva kitör, és semmit nem lehet vele kezdeni, csak cici. A védőnő szerint többemberes baba lehet, mivel vannak egyéb erre utaló jellemvonásai, de én még nem akarom/merem ezt kijelenteni.
Hmm, három gyerek után most "gugliztam ki", hogy milyen az a többemberes baba:D
Szerintem kedves kérdező azt majd megsúgják az ösztöneid, ha nem lesz neki elég a szopi:) Ne aggódj ezen! A súllyal sem kell foglalkozni, mindegyik baba más és más! Például: a középső kisfiam és a kicsi lányom grammra ugyanannyi súllyal született, 3900-zal. A fiam 4 hónaposan volt 8,5 (!!!) kiló, a lányom 8 hónaposan volt 8,5 kiló, ugyanaddig (10 hónap) szopiztak, ugyanúgy lettek hozzátáplálva. A lányom most 2 éves, így most néztem vissza pont a fiam 2 éves súlyát, és a kiscsaj visszaelőzött: ő most 15,8 kiló, a fiam "csak" 14,8 volt:D A különbség talán annyi, hogy a lányom sokkal előbb csinált mindent mint a fiúk. A fiam 2óránként szopizott egy órát, éjjel is, ez neki komfort volt, nekem kevésbé... de evett-aludt. A lányom végzett 10 perc alatt, 2 hetes korától gyakorlatilag végigaludta az éjszakát, cserében napközben alig-alig, viszont ha fent volt sem sírt, inkább nézelődött...és hihetetlenül hamar elindult. Szóval visszatérve a kérdésedre: minden gyerek más és más, nem szabad őket táblázatokba szorítani... amíg a mérleg pozitív, a baba láthatóan jól érzi magát, jól alszik, széklet rendben, addig te se aggódj:) És hagyd, hogy az ösztöneid vezessenek, én is meghallgattam/tok mindenkit, de mindig úgy cselekedtem/cselekszem ahogy az ösztöneim súgják. A családdal pedig vigyázni kell, mert ők még a kb 30-50 évvel ezelőtti módin nőttek fel, a 3 óránként szoptatáson,éjjel teán(...utána meg csodálkoztak hogy 3 hónap és elapadt a tejecske...) ezt is szépen meg kell hallgatni, okosan bólogatni, utána úgy is te irányítasz-illetve a babád igényei;) Egyébként meg ha jól emlékszem, nekünk anno havi fél kilót mondtak, az nektek is simán megvan.
Jó egészséget és jó babázást kívánok!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!