Akiknek rossz alvó a babája. Ti ezt elképzelhetőnek tartjátok? Más is tapasztalt ilyet?
Teljesen részletesen nem tudom leírni a problémát, mert nagyon hosszú lenne. A lényeg, hogy 10 hónapos Kisfiam születése óta rossz alvó. Jelenleg (hónapok óta) ott tartunk, hogy este fél 10-nél előbb nem alszik el, reggel 6-nál tovább nem alszik. Közte pedig 15-20-szor felkel. Van, hogy csak cumi kell, van, hogy víz és cumi és alszik vissza, aztán 20-30 perc után újra. De heti 1-2 alkalommal előfordul, hogy órákat ébren van éjjel, ilyenkor látszik, hogy álmos, fáradt, de valamiért nem akar aludni csak sírdogál az ágyban, ha kiveszem akkor nincs gond. Tápszert már jó ideje nem hajlandó enni sajnos, ízesítve sem. Csak vizet iszik, de abból elég sokat. Foga van 6 db és amikor kibújtak utána sem volt egyetlen nyugodtabb éjszaka sem.
Az orvos szerint mivel nem eszik tápszert csak szilárd ételeket (sinemil, főzelék, leves, gyümölcs, kenyér májkrémmel, felvágottal) állandóan szomjas és azért nem alszik, mert éjjel is szomjas. Tejterméket egyébként nem eszik, mert tejfehérje érzékeny. Szerintetek is ez lehet a gond??? Én azért nem értek ezzel egyet, mert amikor tápszert evett egész nap, akkor is így aludt. És még azért sem, mert nem értem, hogy lehet annyival erősebb a szomjúság a fáradtságnál, hogy hónapok után egyetlen egy éjszakára sem dőlt még ki. És mint már írtam szereti a vizet és elég sokat is iszik, itatom tehát nincsen szomjaztatva.
Mindamellett, hogy azt mondja az orvos, hogy szomja éjszaka, azt mondja ne adjak neki éjjel inni egyáltalán vagy max egyszer és majd leszokik az éjszakai kelésről. Ez meg aztán betett - szomjas, ez miatt nem alszik, de ne is adjak neki, had szomjazzon...
Remélem valaki járt már hasonló cipőben és le tudja írni a tapasztalatait.
Hát elhiheted, hogy minden létező dolgot kipróbáltunk. Ha velem alszik is ugyanez a helyzet, sőt zavarja ha fordulok, arra egyből felébred. A tápszerről pedig NEM szoktattam le, egyszerűen nem hajlandó elfogadni. A tejfehérje mentes tápszereknek elég keserű az íze. És lehet más gyerekre igaz, de hidd el az enyémre nem, hogy ha majd éhes akkor megeszi stb. A víz kell, viszont SEMMI mást nem hajlandó elfogadni cumisüvegből. Se tea, se gyümölcslé, semmi. Meg sem hajlandó kóstolni. Én is jobban örülnék ha meginná a tápszert, de ha egyszer nem akarja nem éheztethetem...
A fogzást pedig csak azért hoztam fel, mert biztos lesz aki arra fogja az ébredést.
Az első kommentem az 1-es válaszolónak ment.
2. én is gondoltam erre a fejlődés dologra. Én most csak azt írtam le, amit az orvos mondott. Egyébként ez az alváslaborban volt.
És mellesleg nem hurcibálom. Próbálom megnyugtatni, simogatni, hogy aludjon vissza, de ha már lilára ordítja magát nem hagyom a kiságyban, igenis kiveszem és megnyugtatom. A cumisüveget pedig nem dugdosom a szájába ha kell ha nem.
Annyira bírom, mikor valakinek szerencsére jó alvó gyereke van és el sem tudja képzelni, hogy létezik egy másként is...
Mintha én írtam volna le a mi esetünket. 10 hónaposak vagyunk és mi is fél óránként kelünk, és hetente 3-4 alkalommal éjszaka fenn vagyunk órákat.
A különbség nálunk az, hogy este tejpépet kap és nem igazán szeret inni, csak gyümölcslevet, de azt csak délelőtt kap.
5 fogunk van kint, most épp egy se bújik mégis ilyen.
Cumival nem próbálkozunk mert egyből kiköpi, nem kell neki.
Ne aggódj nem vagy egyedül ezzel a problémával, mi is szenvedünk eléggé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!