Lekvár helyett szilva-bébiétel, meddig tartható el szerintetek?
Kislányom közel egy éves. Tavaly nem gondoltam arra, hogy tartósítószer mentes lekvárt is eltegyek.
Kitaláltam, hogy szilva bébiételt kenek a margarinos kenyerére, és nagyon szereti. (Eszi a katonákat) De egy üvegből csak egy kevéske fogy egyszerre. Szerintetek tényleg csak 3 napig tartható el így bontva hűtőben?
Nem melegítem és nem nyúlok bele "lenyalt evőeszközzel", csak mindig tiszta kanállal.
Ha megkóstolom és semmi baja, akkor adható tovább is?
Max 4 napig esetleg adnám, tovább nem.
(Én meg szoktam enni a maradékokat, de magamnak is csak 4 napra teszem el a gyümölcsös bébiételt.)
Lekvár: én csak a tetejére szórok egy pici szalicilt, azt leszedem, amikor kibontom.
Te milyen tartósítót teszel a lekvárba, amit nem adnál a gyerekednek?
3 nap után tuti nem adnám oda az üveges babykaját a gyereknek!
1 évesen a házi lekvárokat ette, amiben vagy dzemfix volt, vagy a tetejéről leszedett szalicil
Dzsemmfixes az összes tavaly eltett lekvárom. Viszont az egyik nagyobb gyerekemnek még 2 évesen is érzékeny volt a bőre. (Amikor megette, kipirosodott, ahol érintkezett a szája körül a lekvárral).
És a kicsim is érzékeny egy csomó mindenre, ezért nem akarom még, bár 3 hét múlva lesz egy éves.
Idén csinálok olyat, amiben a celofán fölé rakom majd a szalicilt, csak hát az is még pár hónap. Addig gondoltam ezt, csak csillagászatinak tartom az üveges szilva összegét, egy kiló szilva kijönne egy üveg árából...
Na mindegy. :o(
De ha csak keveset eszik, megpróbálhatod a dzsemfixes lekvárt is, nem biztos, hogy neki is lesz tőle baja, hiába testvérek.
A dzsemfixet meg dobd ki idénre, anélkül igazi a lekvár.
Már fontolgattam ezt is, de a férjem szint "könyörgött", hogy csináljunk dzsemfixest is (együtt szoktunk befőzni, ez már tradíció :o), mert ő úgy szereti legjobban. És igazából én is.
Kevés cukor kell bele, a gyümölcs csak egy percig forr, így megőrzi friss ízét. Mi így szeretjük.
Köszönöm Neked is.
Nem az a baj, hogy nem "képes elfogyni", ha a baba nem kérné, a nagyobb gyerekek vagy akár én is szívesen bekanalazom, hiszen finom, inkább csak a költséghatékonyság miatt kérdezem. (Felháborítónak tartom ezt az extra profitot, amit a baba cuccokra tesznek, és persze sokallom is kifizetni...)
Lehet hogy aszalt szilvát fogok leturmixolni.
Amúgy azért gondoltam, hogy több napig is eltartható, mert pl. a 100%-os gyümölcslevekre is az van ráírva, hogy 3-4 nap alatt el kell fogyasztani, de hűtőben nálunk akár egy hetet is kibírnak, ha úgy jön ki.
Sziasztok,
csak gondoltam megírom, hogy a lányom az egész aszalt szilvát (persze puhát) örömmel elmajszolja magába, úgyhogy a problémám megoldódott... :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!