Akinek nehezen böfizik pici babája, van valamilyen trükkje, amivel kiimádja a lenyelt levegőt?
2 hetes a kisbabánk, minden szopizás után próbáljuk böfiztetni, de nagyon ritkán sikerül. Így sokszor evés után 1 órával felsír, mert kínozza a lenyelt levegő. Sokszor nem is alszik vissza, zaklatott marad. Van valami tippetek, tanácsotok?
Köszönöm előre is!
Szopi közben tarts egy kis szünetet és közben is próbáld meg büfiztetni, nálunk ez bevált,
2 hós kislány anyucija:)
Az én babám is ilyen volt, sokat kínlódtam mert aztán meg folyton visszabukta a tejcit!
Nekem a védőnő meg a gyerekorvos is azt javasolta, hogy szopizás után fektessem a hátára 2-3 percre a picurt és utána tegyem a vállamra büfizni, mert hogy így a sok apró légbuborék amit benyelt, egy helyre rendeződik és könnyebben fel tudja büfizni! Nekünk nagyon jól bevált! Próbáld ki!
Köszönöm szépen a gyors válaszokat!
Infacolt 2 napja kap minden étkezés előtt, de azt tapasztaltuk, hogy éppen azóta lett ilyen izgatott. Lehet ez a mellékhatása? Egyszerűen nem alszik vissza, amikor felébred a böfire/bukásra. Így a vállunkon cipelve próbáljuk húzni az időt, míg eljön a következő szopizás ideje. :( Tanácstalanok vagyunk, hogy mit tegyünk.
Megpróbálom majd megszakítani a szopizást, ülve böfiztetni, de félek, hogy hozzászokott ahhoz, hogy alvás helyett a vállunkon van. (Amikor a pocija fájt, akkor így tudtuk megnyugtatni)Remélem még nem késő valahogy leszoktatni erről. Csak hát hogyan...
Mi is sokat szenvedtünk, nem tudott, vagy csak nagyon lassan sikerült büfiznie. Talán az segített, h. szopizás után vállon volt, úgy, h. a pocija érje a vállcsontomat, aztán letettük, kis torna (lábemelés poci felé óvatosan), aztán megint felvettük. De volt olyan is, h. nem sikerült a büfi, ezért letettem majd jó pár perc múlva ismét felvettem és akkor már sikerült.
Espumisan cseppet is használtunk (erre azt mondják, h. 1 hónapos kor után adható, de nem volt baja tőle), az Infacolt is, de a legjobb a Gripe Water volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!