Anyukák! Volt valaki neurológusnál azért mert a gyermeke nem akart elindulni?
Ismerősöm a 16-17 hónapos kisfiát vitte el korai fejlesztői felmérésre, mert nem járt a gyermek.
Rá alig egy hétre elkezdett lépkedni,most 18 hónapos és nagyon stabilan jár. Ott az volt amit felfedeztek, hogy a kisfiú magától nem áll fel, csak ha meg tud kapaszkodni. Amúgy csak simán megfigyelték a mozgáskoordinációt, játék közben... Ez ugyan azt hiszem nem neurológia, de hátha segítettem valamit.
Mennyi idős a gyermek?
Köszi!
17,5 hónapos,de mire időpontot kaptunk már betölti a 1,5 évet.
11 hónapos kora óta lépeget bútorok mellett,de állni sem tud önállóan,nem hogy még járni...
Koraszülött volt ugyan,de így is a 18 hónapot mondták,hogy addig el kellene indulnia.
Akkor lehet (és ebben bízom), hogy mire a vizsgálatra kerül a sor, már járni is fog :)
Barátnőm kisfia nem volt koraszülött, és neki a normál születésre mondták a 18 hónapot. Szerintem ne aggódj, ne idegeskedj, bár tudom könnyű mondani.
Azért ha nem felejted el, és lezárul a vizsgálat írd meg mi történt, mert érdekel!
Oké,köszi,igyekszem nem elfelejteni és írni.
Már nagyon pörgetném az időt,hogy túl legyünk a vizsgálaton,mert sajnos baromira aggódom már és sok hülyeség végigfut az agyamon...:-(
Szia! Mi most voltunk épp ezért. 17 hónapos múlt pár nappal, önállóan nem jár, csak ha az egyik kezünket foghatja. Pár másodpercig meg tud állni egyedül.
A neurológus elbeszélgetett vele. :) Meg kellett mutatnia felszólításra a testrészeit, amit ő nem tudott. (ezért azt mondta a doki, hogy éretlen, fejlesztésre javasolt). Kaptunk beutalót ortopédiára, azt mondták minden rendben van vele, türelem. Most várjuk hogy a korai fejlesztő is megnézze, utána kell ismét konzultálni a neurológussal. Mindenesetre nem vagyok benne biztos hogy olyan sok 17 hónapos baba meg tudja mutatni kérésre a testrészeit.
Az ortopéd orvos szerint csak idő kérdése, minden gyereknek más a ritmusa....majd elindul. :)
Kedves Kerria!
Fiam pár nappal 18 hónap előtt megtette az első lépéseit és elkezdett próbálkozni az önálló megállással is...:-)
Azért elvittük a neurológiára.
Ott megvizsgálták és közölték,hogy minden rendben van vele,koraszülöttségéhez képest jó ütemben fejlődik...
Azt hiszem ez a legjobb amit egy anya hallhat.
Még annyi,hogy azért még inkább szívesebben mászik és keresi a kapaszkodási lehetőséget,de ha csalogatjuk akkor szép kis távokat megtesz a saját lábán...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!