Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 és fél hónapos babám a...

5 és fél hónapos babám a tápszeren kívül nem iszik más folyadékot. Más is van így ezzel?

Figyelt kérdés
1x kap naponta valami sűrű főzeléket, de azután sem nagyon kell neki sem víz, sem tea, sőt gyümölcslé sem. Kell aggódnom? vagy még elég neki atápszer folyadéknak?

2013. máj. 2. 14:33
 1/3 anonim ***** válasza:
Az én lányom mostanáig nem ivott semmit a tápszeren kívül, már teljesen ki voltam tőle borulva. 7-8 hónapos korára lett kiváltva 2 étkezés, azt mondta a védőnőnk, hogy ekkortól kell neki tápszeren felül is folyadék. Nem kellett. Most, hogy meleg van, naponta fél liter sima vizet is megiszik a reggeli-esti tápszer mellé. :) Bízz benne, ha szomjas, el fogja fogadni, ha nem, úgysem tudod beleönteni. :)
2013. máj. 2. 14:47
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem kell még aggódni.

A babák közül elég sokan nem isznak külön folyadékot az anyatej/tápszer mellett, mert valószínű kielégíti a szomjúságukat is. Ez nem is baj.

Nem tehetsz mást, mint kínálgatod, hátha. De ha szépen fejlődik a babád, akkor nagy baj nem lehet.

Később pedig a zöldségek, gyümölcsökből is képesek elég sok folyadékot "kinyerni", tehát még hozzátáplálás mellett sem biztos, hogy akarnak majd inni.

Lányom 9-10 hónapos volt, amikor elkezdett külön inni is, de ehhez hozzá járult az is, hogy ekkor jött be a kánikula.

Amúgy 1 éves koráig nem volt nagy ivó.

Kínálgasd, de ne ess kétségbe, ha jól eszik.

2013. máj. 2. 14:50
 3/3 anonim ***** válasza:
Az én fiam 13hónapos, 2hete kezdett el a tápszeren kívül más folyadékot is inni, most meg a táp nem kell :(
2013. máj. 2. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!