Van különbség anyatejek között?
Azért kérdezem, mert hat hónapos babám kb. Napi 500 ml tejet eszik, kevesebbet mint 3 hónaposan és mégis hízik heti 200 grammokat. Én ezt nem értem. Közben azzal jön a védőnő, hogy már a napi adagjának 800 ml kéne lennie.
Most akkor?
Én úgy tudom, hogy az anyatej összetétele a baba korának előrehaladtával változik úgy, hogy kielégítse a kicsi szükségleteit.
Más egy koraszülött anyukájának a teje, más egy időre született, normál súlyú anyukájáé, más egy 3 hónapos anyukájáé, és egy 6 hónapos anyukájáé.
Az a lényeg, hogy szépen gyarapodik - így biztos, hogy nem éhezik!!!
Nagyon jól leírta az 1. válaszoló: a tej minősége/mennyisége alkalmazkodik a babád igényeihez!! :)
Ne aggódj!
Ahogy leírták, az anyatej összetétele a baba igényeihez alakul, változik folyamatosan. Más egy koraszülött, egy újszülött, egy fél éves, és egy 2 éves pici mellett is.
Amúgy méregeted, honnan tudod ilyen pontosan?
2. vagyok.
Ugyanmár... majd, ha elkezd mászni - nem lesz "ilyen hízékony" :)
Jó zsíros, tápláló a tejed - ennyi. Nekem is ilyen volt. 22 hónapos koráig szoptattam a kisfiam - gondolhatod, hogy már akkor mindent evett mellette. Mikor abbahagytam a szoptatást - 1-2 hét alatt fogyott 30 dekát, majd elkezdett többet enni.
Koszi a valaszokat.
Onnan tudom, hogy nem tud szopni, ezert az eleje ota fejek neki. Most hat honapos es meg napi minimum negy alkalommal fejek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!