Milyen babaápolási dolgokat kell megvenni gyógyszertárba?
Figyelt kérdés
tudom hogy gyerekorvos is ír fel receptre, de miket? és azon kívül még mit vegyek? 36 hkm2013. ápr. 25. 14:34
1/4 anonim válasza:
Amit felír: popsikenőcs, fürdőkrém, Konakion (K vitamin), D vitamin (vigantol), alkohol és hintőpor a köldökápoláshoz
Én még vettem: paraffinolaj, steril vatta
2/4 anonim válasza:
A felét annak, amit írt az orvos, pár héten belül lecseréltük, olyan nem jók voltak, a másik felét meg akkor dobtuk ki amikor lejárt, mert sose kellett.
3/4 anonim válasza:
Én kaptam a védőnőtől listát, azon még a steril gézlap is szerepelt a felsoroltakon kívül. Esetleg a gyógyszertárban vehetsz még lázmérőt meg sterilizálót, de azt lehet máshol is.
4/4 anonim válasza:
Amit nekünk felírtak: popsikenőcs (ez a fajta amit a mi dokink ír nagyon jó, szeretjük), fürdetőkrém (sose használtuk, kezdetben tiszta vízben fürdettük, aztán kb. 3 hós kortól a rózsaszín Gabi fürdetővel, amit elvileg már újszülöttnél is lehetne használni), alkohol, hexachlorophen-es hintőpor (jelenleg hiánycikk, így a 2 éves fiamtól megmaradtat fogjuk használni, doki szerint ez nem romlandó dolog, csak muszáj lejáratot írni rá, amúgy csak a köldökápoláshoz kell ami kb. 1 hét, utána leesik a csonk), K-vitamin ampulla (ezt csak akkor kell adni hetente egyszer ha kizárólag anyatejet kap a baba, ha nem elég a tej és kap tápszert is akkor nem kell, mert abban van) D-vitamin cseppek, C-vitamin cseppek, olaj (sose használtuk semmire).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!