Ti mikor engedtétek, hogy máshol aludjon a kicsi?
Én kilógok a sorból, mert két éves múlt a fiam, amikor először aludt anyukámnál ill. anyósomnál 1-1 éjszakát.
Előtte mindketten vigyáztak már rá rendszeresen minden héten, fektették le nélkülem, de a saját lakásunkban.
Én így láttam jónak, és most egy év távlatából is úgy gondolom, jól döntöttem. Kisfiam mindenhol szeret lenni, gond nélkül elfogdja, ha máshol tölti a napot/éjszakát.
3,5 éves, nélkülünk még nem aludt sehol. Sajnos nincsenek olyan nagyszülei, hogy ilyen dolog felmerüljön, hogy valamelyik nagymama szeretné, ha ott aludna. Muszáj helyzet meg szerencsére nem állt még elő. Viszont 11 hónapos volt, mikor elmentünk Horvátországba nyaralni. Vittünk utazóágyat, a megszokott ágyneműjét, takaróit, de az első 3 éjjel bizony elég húzós volt, állandóan felébredt 8-10-szer, pedig akkor már rég átaludta az éjszakát. Igazából mikor hazajöttünk, akkor pihentem ki a nyaralást.
Így utólag nehéz megmondani mikor engedtem volna egyébként, hogy máshol aludjon. Biztos, hogy viszonylag későn. Alapból ő olyan gyerek, hogy mikor kisebb volt, nem igazán igényelte más emberek társaságát rajtam meg az apján kívül. Másrészt meg ugye ott van anyukám. Ha a kezdetektől fogva kialakult volna köztük egy szoros viszony biztos nyugodt szívvel hagytam volna, hogy náluk legyen, de hát sajnos ez a mai napig nem következett be...
Első vagyok.
Nálunk nem volt gond. A fiam bárhol elalszik. Már pár hetesen mentem vele nagyszülőkhöz, 2 hónapos korában voltunk először hétvégézni vele szállodába. Egyik helyen sem volt gond vele. Persze mikor otthagytam anyukámnál azért picit aggódtam, hogy nem vagyok ott, de egyszer kelt fel, kapott enni, aludt tovább.
Pár hetesen egyáltalán nem érdekelte őket szerintem, hogy hol vannak és hol alszanak.
Amikor először nélkülünk aludtak el, akkor meg már jól ismerték a nagyszülőket, sok hetet töltöttek már velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!