Van egy 5 hós kisfiam, egy futó kapcsolatból született. Megtartottuk, de nem vagyunk együtt. Szerencsére az apukája sokat törődik vele. Szóval nem arról van szó, hogy nem bíznék benne, tudom hogy ismeri ő is a kicsit, de eddig csak pár órára vitte el délutánonként, illetve egy éjszakát töltött nála pár hete. Ilyenkor persze nincs semmi gond, elvan a kisfiam vele. Tudja altatni/megnyugtatni/ellátni, mert sokat jött fel az elejétől, és ilyenkor csinálta amit "kell". A barátnője is megy, ő meg "gyerekszakértő", tőle még én is tanultam:) Viszont kicsit félek ettől az úttól. Nagymamájához vinné amúgy, ő nem nagyon tud mozogni, és még nem látta a dédunokát. De még nem voltunk ennyi időt távol (két éjszakát volt még külön - egyet az apjánál, egyet anyukámnál - úgy hogy mindig csak estéről és éjjelről volt szó) Most péntek délutántól- vasárnap délutánig lenne oda. Amúgy az utazáshoz, jövés-menéshez hozzá van szokva. Tehát tényleg csak a hiányomról lenne szó. (meg persze nekem is hiányozna, de ez legyen az én gondom:)) Ti elengednétek így nyugodt lelkiismerettel? Ne gondoljam magam ennyire pótolhatatlannak?:)
Mi is úgy gondoltuk, hogy majd 1,5 éves kora körül kezdjük a hétvégéket, de legalábbis 1 éves koráig biztos várunk. Most hirtelen ötlettől vezérelve mennek, és szeretné a kicsit megmutatni a nagyijának, amit megértek persze. Csak...
Mondták hogy menjek ha úgy gondolom, de a családja azon részével még nem találkoztam, nem akarok bepofátlankodni. Míg ők elvannak hárman egy szobában, én már nem feküdhetek be közéjük:) Szóval inkább nem mennék, mert csak kényelmetlenséget okoznék, nekem is kellene hely, étel stb.
Debrecenben élünk, ausztriai település, majdnem a határ mellett.
2013. ápr. 25. 09:42
12/30 anonim válasza:
Nem vagyok egy parázós anyuka, de 5 hónaposan nem hiszen, hogy egy hétvégére elengedném. A kisfiam most múlt egy éves, az apukája gondját tudja viselni, így most már el merném elengedni. ( az más kérdés, hogy gyakran telefonálgatnék, hogy minden rendben van-e :) ) Esetleg, ha van mód menj velük. Vagy csak menj el mondjuk egy barátnőddel egy közeli szállodába, hogy ha szükség van rád ott legyél.
2013. ápr. 25. 09:45
13/30 A kérdező kommentje:
Nem egy napra engedtem el eddig. Hanem késődélután elvitte, másnap reggel már mentem érte. Az úgy kicsit más. Amúgy sem voltam messze, ha gond lett volna akkor ott lettem volna. De nem volt, ezért is engedné egy részem hogy vigye. A másik, hogy nem akarom hogy rossz szájízük legyen amiatt hogy ha én akarom valami miatt "lepasszolni" akkor fel tudom őket hívni, míg ha kérnek valamit akkor akadékoskodok. Nem mondtak ilyet, nem is tudom hogy felmerül e bennük, csak nem akarom, hogy azt gondolják nem bízok bennük. Mert így is nehéz ilyen formában létezni, hogy hogy tényleg jó a kapcsolatom vele is, a barátnőjével is. Szóval nem akarok bekavarni magamnak sem.
2013. ápr. 25. 09:45
14/30 anonim válasza:
Nem adnám oda. Csak ugy ha énis megyek velük.
2013. ápr. 25. 09:46
15/30 anonim válasza:
"menj el mondjuk egy barátnőddel egy közeli szállodába, hogy ha szükség van rád ott legyél"
Ez a legeslegjobb megoldás!Én is ezt csinálnám!!!
2013. ápr. 25. 09:48
16/30 anonim válasza:
szerintem menj velük. pici még 5 hónaposan ahhoz, hogy 2-3 napig nélküled legyen.
nem kell befeküdni közéjük:) ha megoldható. legyetek együtt a kicsivel, az apuka meg a barátnővel, külön.
meg kell érteniük, hogy nem bepofátlankodásról van szó, hanem arról, hogy az Anyja vagy és mellette a helyed. főleg, ha hívtak is...
tapasztalat: nagyon megható tud lenni, amikor a dédszülő találkozik a dédunokával :))))
2013. ápr. 25. 09:51
17/30 A kérdező kommentje:
Vannak Sopronban rokonaim, szóval ott éppen letehetnének, szép az idő ellennék ott velük, de nem tudom mitől lennék előrébb. Mert nyilván ha sírni fog, nem hívnak fel az hogy menjek már, hanem megnyugtatják valahogy, ennél nagyobb baj meg csak nem lesz. Vagy nem is tudom miért nem akarom engedni. Csak olyan anyai dolog:)
2013. ápr. 25. 09:52
18/30 anonim válasza:
Nem biztos,hogy megtudják nyugtatni,akkor meg ott vagy egy köpésre tőlük.Pont azért vagy előrébb ezzel.Gondolj bele milyen 2 napod lenne neked ha már most ilyen ideges vagy ez miatt.Csavarogj te is egyet,sétálgass kapcsolódj ki,és ha kell egy pillanat alatt a pici fiad mellett lehetsz ha baj van.Ha meg nem kell ugranod és eltelik a 2 nap simán akkor is kikapcsolódtál és lehet legközelebb simán elengeded velük!
2013. ápr. 25. 09:56
19/30 A kérdező kommentje:
A közéjük befekvést poénnak szántam:)Biztos meglehetne oldani valahogy, max felmegyek a padra:) Csak nem tudom mennyire "illő" dolog, végül is nem rám kíváncsi ott senki. Van a családjában pár elég konzervatív tag - szerencsére nem szülők, tesója - de van aki furán néz rám a helyzet miatt. Azt mondta hogy a család azon része akikhez megy (nem egyedül él a nagyija) "átmeneti állapot" Ezt meg nem tudom hogyan értsem. Szóval inkább emiatt nem mennék, nem a helyhiány miatt.
2013. ápr. 25. 09:57
20/30 A kérdező kommentje:
Lehet igazatok van. Ha Sopronig elmegyek, abból nem lesz bajom, szép város:) Feltéve ha rá érnek a rokonok. Egy kérdést megér.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!