Hozzátáplálás miatt leszokik a ciciről?
Nem fog leszokni!!!
Gondolj bele, aki tápszeres, annak is megmarad a reggel esti cumisüveg akár 4 éves koráig is!!!
Az meg hogy kevesebb idejig szopizik természetes, egyre nagyobb, egyre ügyesebb, egyre gyorsabb, nem csüng órákat a cicin, hisz már annyi érdekes van neki a világon!!!
Előre nem lehet megmondani. Én nem választottam le egyiket sem, 2 éves korukban még bőven 2- szer szopiztak. Én szopi után kínáltam mindig a szilárdat, és így lassan jutottak el odáig, hogy mondjuk tízórainál elfordultak, és cici nem kellett, csak szilárd.
De kérdésedre válaszolva, reggel felkelés után egyből cici, este lefekvés előtt anyatej, illetve 2-3v hetente egy szoptatás elhagyása, akkor 1 éves koráig biztos megmarad.
Off:
Nálunk is pont ez a helyzet, 5.5 hónaposan kezdtük most 6.5 hónapos és nem akar cicizni, 2 napja, kezdek megörülni. Reggel és este se akar. Cicire akarom tenni és sír meg feszití magát, ha nagynehezen rákap a cicire akkor is csak 2 perc és kész. Olvastam a szopi sztrájkról vagy ez vagy jobban ízlik neki a kanalas , nem tudom. Az enyém még a tápszert se issza meg, nem tudom mit adok neki ha nem kella cici tejcsi. De ma megyünk pont dokihoz és megkérdem hogy ez a cici elutasítás mi lehet és hogy mit adjak neki cici tej helyett.
Nálunk a hozzátáplálástól lett több tej, mert eredetileg sem volt elég, 2 hetes kora óta kapott tápszert, kb 300ml-t naponta, 9 hónapos korára tudtam elhagyni.
Nincs 2 egyforma eset, recept sem.
Ha fejsz, még ilyenkor is segít, azt az "üzenetet" küldi a szervezetnek, hogy kell még több tej. Amúgy meg nem kell sietni, nem kell hamar kiváltani egy-egy étkezést, mehet sokáig felesben a szopival.
van szopisztrájk is, amikor egy ideig egyáltalán nem akar, aztán megint. akkor sem apad el. vagy ha megjön a menzeszed, akkor egy ideig van, hogy nem ízlik neki, mert megváltozik a tej íze. olyankor is kínálni kell gyakran.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!