Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálás miatt leszokik...

Hozzátáplálás miatt leszokik a ciciről?

Figyelt kérdés
Volt már valaki úgy, hogy teljesen szépen szopizott a babája, de a hozzátáplálás megkezdésekor teljesen rákattant a szilárd kajákra, és elment a kedve a szopitól? Mi 5 hónaposan kezdtük a kóstolgatást, minden lehetséges gyümölcsöt megkóstoltunk. Most úgy tűnik kezd kiváltódni a tízórai, 2 napja csak gyümit kap valamivel dúsítva, és nincs utána cici, majdnem 4 órát kihúz ezzel. Többi etetés még cicizés, annyi hogy tegnap este fürdés előtt kapott egy kis anyatejes gyümölcsrizst, hogy kicsit jobban eltelítődjön a pocakja de fürdés után ugyanúgy szopi volt. Én azt szeretném, hogy a reggeli esti szopi megmaradjon min 1 éves koráig. Ha most fokozatosan váltom majd ki az uzsit, meg az ebédet és kb 7-8 hós kora között ez a 3 étkezés már szilárd lesz, akkor megvan a veszélye, hogy annyira élvezni fogja, hogy reggel-este sem kér cicit? A reggeli első szopi olyan fél 8 körül már csak 5 percig tart rendesen az eddig 10 helyett, és utána kategórikusan elfordítja a fejét, amit régebben nem csinált sose, tudott fél óráig is cicizni, de kíbírja a következő evésig. Szerintetek megy el a kedve a cicizéstől, vagy csak hamarabb kiszívja ami kell? Nővéremnek ikrei voltak, náluk már 7 hónapos korukra csak reggel-este volt cici, de az 2 éves korukig.....valamit nagyon jól csinált, én nem akarom, hogy ennyi idős korára forduljon el a szopitól és kénytelen kelletlen tápszerezni kelljen mert nem akarom, és különben is ennyi idős korában elfogadná a tápszert?
2013. ápr. 25. 08:27
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja és most 6 hónapos vagyis 1 hónapig kóstolgattuk a gyümölcsöket mire kezd kiváltódni a tízórai vagyis nem sietem el...de már mikor ültetem be a hordozóba, teszem fel az előkét és meglátja a tányért, teljesen extázisba jön, még le sem nyeli, már tátja a száját, teljesen odavan tőle
2013. ápr. 25. 08:32
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem fog leszokni!!!

Gondolj bele, aki tápszeres, annak is megmarad a reggel esti cumisüveg akár 4 éves koráig is!!!

Az meg hogy kevesebb idejig szopizik természetes, egyre nagyobb, egyre ügyesebb, egyre gyorsabb, nem csüng órákat a cicin, hisz már annyi érdekes van neki a világon!!!

2013. ápr. 25. 08:36
 3/7 anonim ***** válasza:

Előre nem lehet megmondani. Én nem választottam le egyiket sem, 2 éves korukban még bőven 2- szer szopiztak. Én szopi után kínáltam mindig a szilárdat, és így lassan jutottak el odáig, hogy mondjuk tízórainál elfordultak, és cici nem kellett, csak szilárd.

De kérdésedre válaszolva, reggel felkelés után egyből cici, este lefekvés előtt anyatej, illetve 2-3v hetente egy szoptatás elhagyása, akkor 1 éves koráig biztos megmarad.

2013. ápr. 25. 08:36
 4/7 anonim ***** válasza:
75%
4 hós korában kezdtük a hozzátáplálást,több,mint 2 éves koráig szoptattam,de ahogy egyre nagyobb lett,egyre kevesebbet lógott rajtam.
2013. ápr. 25. 08:40
 5/7 anonim ***** válasza:

Off:

Nálunk is pont ez a helyzet, 5.5 hónaposan kezdtük most 6.5 hónapos és nem akar cicizni, 2 napja, kezdek megörülni. Reggel és este se akar. Cicire akarom tenni és sír meg feszití magát, ha nagynehezen rákap a cicire akkor is csak 2 perc és kész. Olvastam a szopi sztrájkról vagy ez vagy jobban ízlik neki a kanalas , nem tudom. Az enyém még a tápszert se issza meg, nem tudom mit adok neki ha nem kella cici tejcsi. De ma megyünk pont dokihoz és megkérdem hogy ez a cici elutasítás mi lehet és hogy mit adjak neki cici tej helyett.

2013. ápr. 25. 08:52
 6/7 A kérdező kommentje:
Úgy tervezem, ahogy a gyümölcsökkel is, minden zöldséget 3 napig kóstolunk, amit lehet, plusz a husit amit lehet, és 7. hónap elejére kiváltódik az ebéd például, aztán 8. hónapra pedig az uzsonna, és onnantól kicsit több mint egy éves koráig reggel-este szopi...illetve nekünk van hajnali 4-5 között is egy szopi, ezt is szeretném ha megmaradna...lassan haladok vele, hogy ne legyen a pocakjának se megterhelő, de semmiképp nem akarom hogy teljesen elhagyja a szopikat...
2013. ápr. 25. 08:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Nálunk a hozzátáplálástól lett több tej, mert eredetileg sem volt elég, 2 hetes kora óta kapott tápszert, kb 300ml-t naponta, 9 hónapos korára tudtam elhagyni.

Nincs 2 egyforma eset, recept sem.

Ha fejsz, még ilyenkor is segít, azt az "üzenetet" küldi a szervezetnek, hogy kell még több tej. Amúgy meg nem kell sietni, nem kell hamar kiváltani egy-egy étkezést, mehet sokáig felesben a szopival.

van szopisztrájk is, amikor egy ideig egyáltalán nem akar, aztán megint. akkor sem apad el. vagy ha megjön a menzeszed, akkor egy ideig van, hogy nem ízlik neki, mert megváltozik a tej íze. olyankor is kínálni kell gyakran.

2013. ápr. 25. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!