Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A hasa fájhat vagy mi ez?

A hasa fájhat vagy mi ez?

Figyelt kérdés
4 hónapos kisfiam szopizás közben elkezd sírni és ilyenkor fel kell emelnem, ringatnom és csak utána tudunk tovább enni. Este a legrosszabb akkor nem tudok javítani a helyzeten. Olyan mintha a hasa fájna mert tekereg meg húzkodja a lábát de ha lerakom az ágyra vagy csak fogom kézben akkor semmi baja csak ha a cicihez teszem. Ha a hasa fájna akkor folyamatosan fájna nem? Másnak van valami hasonló tapasztalata?

2013. ápr. 24. 07:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem hinném, hogy csak pont szoptatás közben fájna, inkább vmi más, szoptatással kapcsolatos dolog.. De lehet, hogy mohón eszik, és beszorul egy kis levegő, büfiztesd meg. vagy pont ellenkezőleg, nem jön eléggé a tej, és mérges.

Ilyenek inkább...

2013. ápr. 24. 07:40
 2/11 A kérdező kommentje:
A szopi közbeni böfiztetés mindig megvan, többször megszakítjuk emiatt mert kisebbnek nagyon hasfájós volt. Meg sem próbál már ilyenkor szopizni csak közelítem a cicimhez és már sír, be sem kapja. Nem értem mi lehet a gond. A pocija is rendben volt már régóta, egy hete csinálja ezt.
2013. ápr. 24. 07:43
 3/11 anonim ***** válasza:
45%
Lehet, hogy nem elég neki a tejed? Akkor is beszoktak gorombulni.
2013. ápr. 24. 07:45
 4/11 anonim ***** válasza:
Igen a kettesnek igaza van lehet,hogy nem elég a tejed.Próbáld meg lefejni,és meglátod.Mondjuk az is igaz,hogy ők többet tudnak kiszopizni,mint mi kifejünk de nagyjából tudod magad mihez tartani.
2013. ápr. 24. 08:32
 5/11 anonim ***** válasza:
Sztem csak nem jön ugy neki ahogy ő szeretné :) ) Az enyém is szokott nyöszögni amikor nem ömlik hanem meg kell dolgozni érte.
2013. ápr. 24. 08:42
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Hát nem tudom, hogy akkor mit csináljak vele ha az a baj, hogy nem jön eléggé és még éhes mert cumisüvegből nem hajlandó megenni ( hajnalban szoktam lefejni mert átalussza az éjszakát és azt próbáltam már kínálni neki de nem fogadja el üvegből ) Kanálnak nem nyitja ki a száját, összezárja teljesen. Tényleg nem tudom mit tegyek:-((((
2013. ápr. 24. 09:06
 7/11 anonim ***** válasza:
Semmit, várj türelemmel, nálunk is volt ilyen időszak. Túléltük, utána ment minden a maga módján. Látod azt, ha éhes, sűrűbben kér, nem bír ki annyi időt, mint eddig. Nem kell elkezdeni kapkodni, idegeskedni. Nyugi :)
2013. ápr. 24. 09:09
 8/11 anonim ***** válasza:

Nekünk is volt ilyesmi gondunk az elején. Akkor még nem tudta ő sem, én sem igazán, hogy kell szoptatni/szopizni.

A problémánkat a bimbóvédő (R-medes szilikon) oldotta meg. Valószínűleg a mellbimbómnak olyan alakja van, amivel nem boldogult még az elején, mert a - hogy is mondjam - bimbó eleje nem ért eléggé be a szájába, torkába.

Volt is, hogy bepöccent a picilány. :)

De igazából nem is emiatt kezdtünk el bimbóvédővel szopizni, hanem azért, mert másfél-két órát tartott a szoptatás.

Így most fél-3/4 órára csökkent.

Ha ez nem oldja meg a gondotokat, akkor sztem mégis a levegő lesz a gond, amit lenyel akár síráskor, evés közben is. Van, hogy feszíti a pocakját, és mivel levegővel van tele, így enni sem tud, mert nincs hely.

Mi espumisan cseppeket használunk rá, plusz sokat böfiztetjuk, tornáztatjuk, így alul-felül távozik mindenféle. :)

A hasfájás egyébként délután/este a leggyakrabb sajnos.

Kitartás!

5 hetes kislány anyukája

2013. ápr. 24. 09:24
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy a füle fáj? Azt olvastam előfordulhat, hogy azért nyűgösek, mert a fülükön fekszenek és fáj. Próbálj meg egy másik szoptatási pozíciót hátha bejön.

Szerintem ne alapból arra gondolj, hogy kevés a tejed. Nem mindenre ez a válasz.

2013. ápr. 24. 10:31
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a többi választ is. A szoptatási pozíció megváltoztatására nem is gondoltam. Kipróbálom aztán ha nem változik akkor várok. Mindenkinek további szép napot, zöld kezek mentek.:-)
2013. ápr. 25. 06:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!