Mennyi ideig fürdetitek a babát? Vagy együtt fürdötök?
Nem mond hülyeséget a kettes.
Nekem van gyerekem, soha nem fürödtem vele együtt.
Tavaly sokszor küzdöttem visszatérő hüvelyi fertőzéssel, eszembe nem jutott volna így sem az együtt fürdés, viszont közölték velem mivel tudták, hogy van gyerek, hogy még a kerti medencét is hanyagoljam! És lehet érte lepontozni, orvos mondta!
És most lehet azzal jönni, hogy gombás fertőzéssel nem vagyok hülye, nem fürdök úgy a gyerekkel, de a tünetek nem mindig egyből jönnek elő, van, hogy már ott van a fertőzés és tünet csak 1-2 nap után jön elő. Akkor meg már mindegy!
De éppen most egy más testtájékot érintő fertőzésről is beszélhetnénk.
Szerintem ha előtte a felnőtt letusol és tudja hogy semmi fertőzése nincs, akkor nyugodtan fürödhetnek a kicsivel együtt. Nem kell a babát sterilen tartani!
"Ha már teljesen begyógyult a köldökcsonk, ami általában egy hónapos korban következik be, onnantól tulajdonképpen nincs akadálya annak, hogy akár a csecsemővel is együtt fürödjön a szülő – magyarázta a védőnő. „Persze megfelelő odafigyelés, körültekintés mellett: legyünk tisztában azzal, hogy nincs bőrgombánk, és a kádban minimalizáljuk a csúszásveszélyt. Az a legideálisabb, ha fürdés előtt letusolunk, azt azonban fölöslegesnek tartom, hogy mindentől óvjuk a babákat, sokkal jobb, ha a bőrük és a lányok hüvelye megszokja a természetes élőflórát. Nem kell és nem is lehet a piciket steril burokban tartani. Ha véletlenül elkapnak valamilyen gombás bőrfertőzést, akkor sem kell kétségbe esni, a kezelés ideje alatt szüneteltetni kell az együtt fürdőzést, és utána is érdemes még várni egy darabig.”
5 hónapos a lányom, a fürdetés kb. 5 perc, utána törölközés, krém, masszázs újabb 5 perc, pelus, öltözés, majd megszoptatom, így alszik el.
Hamar megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!