Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi anyatejet érdemes...

Tyukanyolight kérdése:

Mennyi anyatejet érdemes lefagyasztani, és milyen adagokban?

Figyelt kérdés

2 dl-es kis poharakba, pl: hogy legyen mit adni, ha más vigyáz rá? Hány pohárral (aminek még van értelme)

Jégkockás zacsiba, pl: hogy a főzelékeket, püréket legyen mivel higítani? Hány zacsival?

Szóval kinek, mi a tapasztalata, mi fogyhat el, mi lehet már felesleges?

2009. szept. 25. 21:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Én kb 10 liternyit fagyasztottam le, zacsiban és pohárban. Az összeset ki kellett öntenem, mert a kisfiam nem volt hajlandó sem simán meginni, sem meg enni a főzeléket ha fagyasztott anyatej volt benne. :-(

2009. szept. 25. 22:37
 2/11 anonim ***** válasza:
Szia! Hogy ne vesszen karba egy cseppje sem, hisz csak en tudom mit meg nem szenvedtem erte (8 honapnyi fejes mert a babam csak igy fogadta el), igy en 50 ml-t tettem poharakba. Igy nem veszett karba sok, mert pl ha egy evesre kellett akor pl 3-at olvasztottam ki
2009. szept. 25. 23:23
 3/11 anonim ***** válasza:
33%

Szerintem nem kell. Hátrányai, ha fejsz: rengeteg tejed fog termelődni és egyre többet kell fejned, fejés nélkül nem telhet el nap, csak ha szépen, fokozatosan visszaveszel. Fejsz kirándulás alatt, rokonlátogatás alatt, fejni kell, ha a babád 10 percet aludt az éjjel, MINDIG. Nincs kivétel. Ez minden nap rengeteg idődet elveszi /fejés, közben a pici egyedül van, mosogatás, fertőtlenítés, töltögetés/. A mellgyulladás esélye is megnő, mert ha nem fejed ki rendesen símán begyulladhat. Lógós lesz a cicid, legalább is sokkal nagyobb rá az esély. Lehet, hogy a babád kiköpi a fagyasztott tejet. És végül olyat is hallottam, hogy besz+rt a fagyó, amiben a hölgy a tizenhuszon liter tejét tárolta és kuka....

Én sosem fejtem, 10 hónapja szoptatok, igény szerint. Soha nem kellett tejet raknom a főzibe, ha meg menned kell vlhová lefejed előre és kész.

2009. szept. 26. 00:22
 4/11 anonim ***** válasza:
Hat ha nekem olyan sok tejem termelodott volna a 8 honapnyi fejestol hogy mellgyulladast kaptam volna....huuu...tulzol utolso valaszolo, es a melle sem fog jobban logni, mert a mell attol ereszkedik meg, hogy megtelik tejjel, a bornek nyulnia kell, vagy szerinted nem? Es egy csomo elonye is van, azokat miert nem emlited? Szerintem a kerdezo a kerdesere szeretett volna valaszt kapni, nem lehurrogokra volt kivancsi. Ha van neki plussz miert ne fejne le es tenne el a fagyasztoba, az mindig jol johet, nem minden fagyasztott anyatej ize lesz rossz, az enyemnek nem volt eggyaltalan rossz ize. Es az sem igaz, hogy mindig kell fejnie. Sajnos az en babam nem szopott, igy fejtem magam, mint mar emlitettem, 8 honapon keresztul, ez az en erdemem es buszke vagyok ra. Az elejen amig be nem allt a tejtermelodesem addig igen, 3 orankent fejtem, ejjel is, de aztan napi 2x-3x. Raadasul o nem a szoptatast akarja felvaltani a fejessel, szoval ha csak napi 1x fej negyed orat mar az azzal is nyert!
2009. szept. 26. 01:10
 5/11 anonim ***** válasza:

Én eleinte 30-50 ml-ket fagyasztottam, aztán ahogy nőtt az étvágy, meg az egyszeri kajamennyiség-igény, áttértem a decis poharakra.

Kockatartóba nem raktam el egyáltalán.

Egyszerre kb 5-6 liternyi volt a fagyóban, de én csak a felesleget fejtem ki szopik után - és azt sem mindig totálra, csak hogy ne csöpögjön -, mert sajnáltam hogy a kukába megy.

Végül mi alig használtunk fel belőle, de a húgomnak nagyon jól jött, ő ezzel pótolt a saját babájánál a hozzátápi megkezdéséig, mert hiába szenvedett érte rengeteget, alig volt teje (és így nem kellett tápszereznie).

Nekem meg bőven volt, de nem fejtem állandóan, mint ahogy fentebb írták, nem ereszkedett meg jobban a cicim csak azét mert fejtem stb. Én csak a felesleget tettem el, igaz, ohgy nagy evő volt a babám és ügyesen kiszívta amikor fejlődési ugrás jött és mindig hamar átálltunk a nagyobb mennyiségre.

Ja, és én is igény szerit szoptattam: eleinte másfél óránként (3 hónapig), aztán nappal 3 éjjel 4 óránként (kb 7hós koráig), majd az éjjeli szopik elmaradtak - na ekkor volt, hogy párszor keltem éjjel fejni, de nem güzültem bele, ne aggódj! - és lassan úgy alakult, hogy egyéves korára csak reggel és este, majd 15 hós korára csak este szopizott, és szépen el is apadt, mert ő már nem igényelte.

Kb 3,4 liternyi tejet adtam végül a kutyának.

2009. szept. 26. 07:47
 6/11 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm!

Egy kicsit konkrétabban:

kb 3 liter van letéve 2 decis poharakban...

kb 25 jégkockás zacsi van tele ami cirka 500 kockát jelent.

Szóval lehet még értelme tartalékolni, mert tejcsi még van bőven. Szinte minden éjjel összejön egy jégkockás zacsira való, de nem tudom, hogy van-e értelme ennyit gyűjtögetni, vagy úgy sem használ el ennyit az ember lánya a pürékhez, főzelékekhez....

2009. szept. 26. 14:26
 7/11 anonim ***** válasza:

7.47-es vagyok.

Én a főzelékekhez egyáltalán nem használtam anyatejet.

Leginkább főzőlével, vagy leveslével lazítottam az állagon, ha meg a fehérjepótlást vesszük, akkor meg hamar eljut oda a dolog, hogy vagy tojássárgáját, vagy reszelt sajtot stb adunk már, meg ugye husit, túrót, májat stb...

Viszont pl "tejbe"rizshez, vagy "tejbe"darához használtam, meg kásafélét főztem vele, de ezekhez meg nem kell literszám fagyasztani úgyse, főleg, ha van friss utánpótlás.

De mások biztos máshogy csinálták ;)

2009. szept. 26. 15:22
 8/11 anonim ***** válasza:
Én annak idején 40 litert fagyasztottam le, 4 hónap alatt, 10 hóig fejtem ( az első perctől fejek, mert üvegből eszik) akkor már én választottam el mert elegem lett a fejésből. Így mivel csak 6 hóig áll el a fagyóban egy csomót kidobtam, de a végét felhasználtam így még másfél hóig azt ette a fiam. Ha van bőven akkor nem kell sokat lefagyasztani, majd 2 hónap múlva rakj el megint egy jó adagot, hogy legyen, ha később kell és már lejárt az első adag 6 hós szavija. Remélem érthetően írtam le mit is tanácsolok.
2009. szept. 26. 15:31
 9/11 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok még: ez most elég és 2 hó múlva ismét tegyél el.
2009. szept. 26. 15:31
 10/11 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm.

Csak az "fáj", hogy ha nem fagyasztom le, amit éjszaka úgy is ki kell fejni (mert különben reggel "tejben-vajban" fürödve kelnék), akkor max kiönteni tudom, és hát az ugye nagy-nagy pocsékolás :-(

2009. szept. 26. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!