Mit tehetnék, hogy hízzon a 6 és fél hónapos babám?
Majdnem 6 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást. De mostanában nem akar hízni. Nem csodát várok,mert alkatilag hosszú és sovány,mint az apja. De úgy érzem már kevés neki a tej,persze próbálom kalóriadúsabb ételekkel kínálni,de azok többnyire székrekedést okoznak. Általában kétszer kap egy nap pépeset,de még nem mindig kell neki,persze nem erőltetem és még nem váltottunk ki szopit se,mindent az ő igényeinek megfelelően próbálok csinálni. Házilag főzöm a főzelékeket,anyatejjel hígitom.
2950grammal és 51cm-rel született,most 6500g és 71cm.
Köszönöm a válaszokat. Egyáltalán nem szeretném,hogy a nagykönyv szerint növekedjen,ő így tökéletes,egyedi. :-)
Csak első babás anyukaként nem tudtam,hogy ez jó-e így. De ezek szerint nincs gond,csak be kell állnia. Kicsit megnyugodtam. Néha úgy érzem nem jól csinálok valamit.. Még van mit tanulnom.
Ez miért baj? Nem kell sokat híznia, főleg ,hogy egész nap mozog. Az én babám 7150g és 70 centi volt a 6 hós mérésen. Teljesen jó ez az érték,400g hízik havonta. A lényeg ,hogy ne fogyjon, hízzon és boldog ,mozgékony legyen. Amúgy se várhatnám el,hogy 8 kg legyen mikor én is vékony vagyok és hízásra nem hajlamos.
Minden gyerek különböző. Van ismerősöm akinek a babája 3 hósan már 8 kg volt és van olyan kislány aki most 1 évesen pont akkora ,mint az én 6 hós fiam. Nem kell másokhoz viszonyítani a picinket!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!