Hogyan segíthetnék?
A lehető legjobb megoldás, hogy szakemberhez fordul. Tuti, hogy szülés utáni depressziója van, de szépen rendbe fog jönni, csak hallgasson a pszichológusra.
Az sem lenne rossz, ha néha rá tudná bízni a picit másra, nem kell több, csak 1-2 órácska. Így elmehetnétek együtt fagyizni, beülni egy cukrászdába egy sütire vagy csak sétálni kicsit és beszélgetni, lehetőleg ne a babáról. Fontos, hogy kicsit ki tudjon kapcsolni.
Én voltam ilyen helyzetben,,igen ez szülés utáni depresszió!
nagyon jól teszi anyuka ha elmegy pszhihológushoz,kap majd gyógyszert,szedje is rendesen!
A Te részedről meg úgy tudsz neki segíteni ha néha elviszed a picit sétálni anyuka meg pihenhet,lazulhat,vesz egy nagy kád fürdőt stb vagy ha van kire bízni a picit akkor ketten menjetek el vásárolni,cukiba vagy fagyizni bármi,amit esetleg régen is csináltatok közösen(mi pl barátnőmmel nagy turka fanok vagyunk)Illetve azt tudom mondani amit a barátnődnek is elmondhatsz,hogy az elejét én sem nagyon élveztem mikor még pici baba és csak fekszik-eszik-alszik!Egyszerűen dögunalom volt az életünk,de mikor már elkezdett járni,már tudtunk menni játszóterezni,biciklizni,strandolni onnantól kezdve élveztem igazán!
Le a kalappal előtted..IGAZ BARÁT VAGY aki a bajban is ott áll a másik mellett,hogy segítsen!
Nem értem. Hogyha a babával nincs probléma, csomó szabadideje van, nem nyűglődnek, akkor miért lett depressziós? A bezártság miatt? Mit mond a barátnőd?
Nekem is kicsi még a babám, de nem a nyugodtabb fajtából. Mindig van vmi, ami miatt nem hagy unatkozni, így nekem is vannak olyan napjaim, amikor legszívesebben világgá mennék.
Ilyenkor engem leginkább az nyugtat meg, hogyha valakivel a családból meg tudom beszélni, kicsit besegítenek a babánál.
Ezen kívül minden este elsírom a napirenden lévő babagondokat (:)) a férjemnek, ő megvígasztal, felvidít. Beszélgetünk sok másról is, mesél mi történt vele. Nekem ez válik be, máshogy lehet, hogy becsavarodnék. :))
A barátnőd sokat van egyedül a babával?
Hogy van?
És a férj hogy viseli az egészet?
A lehető legjobb megoldásnak tartom én is a pszichológust a barátnődnek, a többiek leírták, hogy segíthetsz, ennél többet Te nem tudsz tenni és nagyon örülök, hogy még vannak ilyen barátok, mint Te is vagy.
Remélem rendbejön minden vele!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!