Egy babának meddig kell anyatejet vagy tápszert ennie?
Ajánlások vannak.
Nálunk a doki így mondja:
1 éves korig mindenképpen anyatej vagy tápszer. 3 éves korig pedig kerüljük a tejet, és lehetőség szerint tápszert vagy tejitalt adjunk a gyereknek, ha már nem szoptatunk.
Aztán persze majd a gyerek eldönti.
Lányom 10 hónapos koráig volt hajlandó tápszert inni (előtt 7 hónapos koráig szopizott), majd kikérte magának, hogy én tápszerezni akarom. Innentől nem volt hajlandó semmi ilyet inni. 1 éves kora után megpróbáltam a tejitalokat, később a tejet, de semmi...
Úgyhogy ő azóta nem iszik semmi ilyet, mégis jól van. Persze ami fontos, hogy a tejtermékek többségét szereti és eszi is (pl. sajtok, joghurt, túró...). 2,5 éves
Mondjuk 3 éves koráig nem akartam várni a tej bevezetésével, nekem az már igencsak sok idő, de hát mindegy is, hiszen gyereke válogatja, és majd ő dönt helyetted. :)
Anyatejet addig, amíg az anyukának van teje. Kizárólagosan jó, ha 6 hónapos koráig. De az sem baj, ha nem tud addig - lehet tápszert adni neki. Valaki a gyerek 1,5 - 2 éves koráig is szoptat, de ez elég ritka.
Tápszert lehet a kezdetektől, vagy amikor már nincs elég anyatej.
Mi gasztron voltunk (más miatt) és ott mondtam a dokinak hogy a 9 hónapos gyerek ordít a tápszertől és a tejpéptől (3 hóanpig volt tej utána tápszer), ha meg beleeröltetek pár kortyot kihányja. Mindegy hogy vaníliás natúr vagy banános almás stb.. Azt mondta ne eröltessem.
Bejött neki a hozzátáplálós kaja, inkább azt követelte 9 hónapos kórtól hulala növényi tejszínnel főztem túrót joghurtot használtam stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!