Egyedülálló anyukák, akiknek az apuka még csak gyerektartást sem fizet, miből éltek meg, hogyan tartjátok fenn magatokat?
Figyelt kérdés
Nekem már 1 éves a kicsi fiam, apuka eltűnt, amikor kiderült, hogy terhes vagyok. A családom nem tudott érdemben segíteni a rossz anyagi helyzetük miatt, nekem pedig 2 hónapos terhesen szűnt meg a munkahelyem. Most, hogy túl vagyok azt hiszem a nehezén, és akár dolgozni is újra elmehetek teljes munkaidőben, visszagondolok az elmúlt másfél-2 évre, és egyszerűen magam sem tudom felfogni, hogy csináltam végig az egészet, egyedül. Annyira lehetetlennek tűnik az egész, minden egyes nap, és olyan sok múlt a szerencsén is a szerencsétlenségben. Érdekelne, hogy mások hogy csinálták, csinálják, miből teremtették elő a megélhetésüket, ha van itt még ilyen magamfajta. Köszönöm.2013. ápr. 21. 17:32
11/20 anonim válasza:
Nem értek hozzá, de az, hogy bepereled az apukát gyerektartásért szerintem nem azt jelenti, hogy a nevét is meg kell kapni. Ahhoz az apának kell apasági nyilatkozatot tenni, azt meg úgy sem fog. Nem vagyok szakember, de laikusként, nekem így logikus. A pénz pedig igenis jár!
12/20 A kérdező kommentje:
Ahhoz, hogy gyerektartást fizessen, előbb "apának" kell lennie :). Különben boldog-boldogtalan fizethetne nekem gyerektartást, akár apa, akár nem, jahhhjj Istenem de jó is lenne :).
2013. ápr. 21. 22:06
13/20 Anett80 válasza:
Gyere ki ide Angliàba, ha tudsz angolul. Én itt élek, egyedülàlló anyuka vagyok egy kisfiúval. Ingyen szociàlis lakàst kaptam, kertes hàzat, kifizeti az àllam a lakbért és közös költséget. Emelett dolgozom heti 16 óràt, ez 500 font + kapom a 900 font child tax credit, working tax credit, child benefitet. 1300 fontból urasan élek és szinte ingyen lakom. A fütést, àramot és vizet kell fizetnem, de az 100 fontból bőven kijön. Kisfiam mindent megkap, amit megkivàn. De most tervbe van véve, feljelentem az apàt, mert nem fizet, onnan is jön majd a pénz....az apja angol és jól keres,nem fogja megúszni. ...
14/20 anonim válasza:
Anett80, mi értelme ekkora hazugsagot leirni?
15/20 Anett80 válasza:
Nem hazudok !!!! 5 éve élek Angliában, 2013 elején "diszidáltam". A gyermekem apjával, aki angol, 3 évig tartott. Csodálatos 3 év volt. De mikor a 4.évben a gyerek megszületett, minden megváltozott, goromba lett, inni kezdett. Féltem, kárt tesz a gyerekben. Sürgösen beadtam a lakás kérelmemet a helyi önkormányzatban egy szociális bérlakásra, aminek lényegesen alacsonyabb a bérleti dija és soron kivül, 2 hónap alatt megkaptam. Jelenleg a közös költségem a bérleti dijjal 90 font egy hónapra, egy " jelképes" összeg, mivel heti 16 órát dolgozom. A kisfiam Day Nurseryben van.
16/20 Anett80 válasza:
A working tax & child tax creditem a child benefittel pontosan 900 font. A munkából 500 font jövedelmem van, de csak heti 2 napot dolgozom. Emelett a Housing Benefitem 255 font, ez egy rent accountra megy, nekem csak 90 fontot kell hozzá fizetni havonta.
17/20 Anett80 válasza:
Miután kifizettem a gázt, vizet, villanyt, telefon és internet, közösköltség, amire kapom a Council Tax Benefitet (nagyrészét kifizetik) 950 fontom megmarad költöpénznek. Nyáron, ha nem fütök, mint most, 1000 font. Tudom, hihetetlenül hangzik, de igy van. Apuka nélkül is lehet élni egy magasabb életszinvonalon, de az nem Magyarország. Mivel megvan az 5 évem, most fogom beadni a kérvényemet az angol állampolgárságra. Kisfiam már megkapta..
18/20 Anett80 válasza:
Az unokatesvérem is egyedülálló anya volt és csak nyomorgott, kenyérre sem futotta, a végén olyan rossz anyagi helyzetbe került, hogy a gyerekét a nagyszülök nevelték tovább. A fiú most is a nagyanyjával lakik. Az édesapuka meg 3,5 évet ült fegyveres rablásért, azután, miután a sittröl kijött, valahova lelépett. Ez Magyaro. Magyaro-on senki sem segit az egyedülálló anyáknak, mintha az a te bünöd volna, hogy egyedül maradtál. Nem, ez a legtöbbször apuka hibája, aki "megúnja" a kapcsolatot, miután a baba megszületett. Én mindent megtwttem, kedves voltam az apjával, figyeltem rá, föztem neki, mostam a gatyáit, mégis elhagyott.Azt mondta, "elmúlt a láng" már nem szerelmes. Ennyi volt. Nincs szerelem, a nagy szerelmet keresi !!!
19/20 Anett80 válasza:
De nem bánkódom az apuka miatt mert nélküle is köszönöm, jól megvagyok és megélek. Ha VAN az a pénz, apuka sokkal kevésbé hiànyzik, alig észrevehetően. A csak benefitekből élőknél nekem magasabb jövedelmem van, mert 16 óràt dolgozom, igy mindenből a maximumot kapom (extra juttatàsokat). A munkabérem is megtarthatom, az 500 fontot havonta, de ez csak heti 16 óra. Privàtba béreltem lakàst először, de az 10X annyiba került, mint a mostani szociàlis lakàsom, egyedülàlló anyaként igy csak a szoc.lakàs jöhetett szóba. Sokat kellett kilincselni érte, de megkaptam, és nagyon jól beszélek angolul is, felsőfokon. Egy étteremben pincérkedem. "Diplomàs" pincérnő vagyok, felsőfokú angollal....
20/20 Anett80 válasza:
De a pénzen kivül is számomra az okozza a legtöbb örömöt, ha lemehetek a tengerhez és a kisfiammal a tengerparton sétálhatok, hallgatom a tenger zúgását. Ez olyan számomra amit nem lehet pénzben mérni.Szinte mennyei, földöntúli öröm. Csak egyszerűen ott boldog vagyok. Közel van a tenger, busszal hamar ott vagyok. Lenn, Dél Angiàban lakom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!