Sokan beadatják a választható, nem kötelező Prevnar oltást a babáknak? Pnemumococcus ellen. Aki beadatja miért/ aki nem miért nem?
4 oltás kell, tudom, hogy a legsúlyosabb agyhártyagyulladás ellen is véd, azonban azt mérlegelem, hogy melyikkel teszem ki nagyobb kockázatnak a gyermekemet. (ha beadatom -mert én nem teljesen bízom meg ebben az oltásban a róla olvasottak alapján- vagy ha nem adatom be)
Tud valaki statisztikát, mennyire gyakori az az agyhártyagyulladás Magyarországon, amire van? (én olyan találtam, hogy kb 70 ilyen megbetegedés van évente emiatt a baktérium miatt, és ennek 80 %-a 40 év feletti) Ez igaz lehet?
Előző vagyok:
Én is úgy vagyok vele, hogy ha meg tudom előzni akkor megelőzöm, mert ha bármi baj lenne, esetleg az én gyerekem benne lenne a 70-ben akkor már hiába mondom, hogy megelőzhettem volna. :( Szívem szerint a rota vírus ellenit is beadatnám, de sajna az nem fog menni anyagilag. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!