Üdv Kismamák! Szeretném tőletek megkérdezni, hogy reggelire, uzsonnára, ebédre, tízóraira és vacsorára miket szoktatok adni az 1 éves babátoknak?
reggeli: vajas kenyér, sajttal, bundás kenyér, padlizsánkrémes kenyér, májkrémes kenyér (én csinálom a májkrémet), túrókrémes kenyér, illetve sok kását kap, amit zabitalból, rizsitalból készítek: köles, zab, kukorica...
tízórai: Mindig valami gyümölcs, mást nem kap, mert kb. 1.5 órára rá már jön az ebéd
ebéd: azt eszik amit mi. Alig sózok, azt is himalájaival. akkor kap mást, ha mi valami olyat eszünk, amit neki nem lehet. Vagy máshogyan csinálom. Pl. tejet nem adok neki.
uzsi: gyümölcs, vagy csinálok gyümis joghurtot, vagy szintén én készítek túrókrémet, muffint sósat vagy édeset
vacsi: mint a reggeli, azt eszik amit mi.
Neki nem adok felvágottat, mi sem nagyon eszünk. Ha igen, nyilván megkóstolhatja, de nem nagyon akarja.
Nasi az uzsonna, mama kb. 2szer egy héten süt, ha átmegyünk, ott van süti is.
Még szopizik, azért nem írtam tápszert, tejpépet. Ezeket nem adok neki. Kb. 4 szer szopizik egy nap, főleg reggel és este a reggeli, ill. vacsi mellé, tehát ezekből kevesebbet is eszik.
ebéd
2. vagyok.
Elfelejtettem, hogy reggel és este kap nyers zöldséget is, mint paprika, hagyma, vagy paradicsom mag nélkül. Kis kockákra vágom, mint a sajtot és a kenyeret és osztott tányérba teszem, szépen feleszegeti.
Reggeli: anyatej+kenyér vajjal, sajtkrémmel, sajttal vagy felvágottal.
Tízórai: gyümölcs. Banán vagy alma
Ebéd: Na ezzel gondban vagyunk. A babakaja már nem kell neki, amit mi eszünk, az pedig még nem ízlik. Tegnap evett töltött tojást rizzsel és sok-sok tejföllel, az például bejött neki, de sajnos nagyon kiszámíthatatlan
Uzsi: joghurt
Vacsora: Vagy ami maradt ebédről (már persze, ha akkor megette), vagy tojásrántotta, virsli, esetleg újra kenyér. Aztán lefekvés előtt szopizik.
Elvileg már kéne tápszert is innia legalább napi egyszer, mert a doki szerint nagyon picike, de nem igazán issza.
2es válaszoló vagyok. A kislányom kereken 3000 grammal született és a 8. hónapos kontrollon volt 6000 gramm.
Mi is ilyenek voltunk az apjával, ugyan ez a testalkat, de próbálok neki olyan kaját adni, ami tápanyagban dús, egészséges étel, laktat és jól használja a szervezete. Ezért kap kevés tejterméket és sok husit, ezért felejtős a felvágott.
Most 8200 egyévesen. Viszont hosszú, magas gyerek. A doki szerint minden oké, ő ilyen.
Én iszom a humet-rt mert a vas átmegy az anyatejjel és picit jobb étvágyat csinál neki. Látom már a változást.
még sokat szopizik, 1-1 étkezésre max 1 decit ha eszik. 2900-al született, 48 cm, 1 évesen 8990, 79cm, kislány:
tápláló étel: kókuszzsír!!! olvass róla, sok jó van benne, könnyen emészthető, de táplál.
kókuszliszt: hasonló, plusz sok fehérje, sok rost.
gesztenyeliszt: főzhetsz vele kását, vagy süthetsz babakekszet.
reggeli: gyümölcs, vagy csak leve, sinemil, gabonapép, vagy kása, aszaltgyümölccsel
tízórai: növényi tej (rizs, szezámmag, napraforgómag, esetleg zab, de mi kevés glutént adunk neki)
ebéd: amit mi, vagy zöldséglé sinemillel, sok őrölt olajos mag: lenmag, napraforgó, tökmag. mogyorót még nem.
uzsonna: növényi tej, esetleg gyümölcs.
vacsora: rizstallér házi pástétommal, zöldségből, olajos magból. vagy gyümölcs kásával, gabonapéppel, olajos maggal; vagy gesztenyelisztből "puding" (vízben megfőzve)
amit nem kap: felvágott féle, tejtermék (nem allergiás, de nem is akarom, hogy legyen); tojás (nem allergiás, de nem is akarom, hogy legyen, mi sem eszünk)
nasi: neki a szopi a nasi :-))
mi 3szor eszünk egy nap, a kisgyereknek sem kell gyakrabban. igyekszünk őt is erre szoktatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!