Milyen mondókák vannak babák szórakoztatására, ill. estére altató dalok? Ha a lenti mondókát valaki máshogy ismeri az is érdekel.
Pl: (Hüvelykujj) "Ez elment vadászni, (mutató ujj) ez meglőtte, (középső) ez hazavitte, (gyűrűs) ez megfőzte, ez az icike-picike meg mind megette."
Előre is köszi!
Csak néhány, a teljesség igénye nélkül:
Egyedem, begyedem, tengertánc, kicsi ...(mondod a baba nevét), mit kívánsz? Nem kívánok egyebet, 200 fokos meleget!
Éni, péni, jupi téni, effer, geffer, gumi néni (tudom, tudom, de tényleg ez a szövege!), ipsziló, ipsziló, te vagy a fogó!
An-tan-ténusz, szó-raka-ténusz, szó-raka, tiki-taka, alam-balam-bambuszka!
Akár ritmusosan mondva: Aki nem lép egyszerre...
Újjal játszva: gyúrjuk (megnyomkodjuk a pici kezétÖ, hasítjuk (kézéllel nyomkodjuk), sózzuk (megcsikizzük a tenyerét), könyököljük (könyökkel nyomkodjuk a tenyerét), pusziljuk (puszit adunk a mancsára).
Lovagoltató:
Hóc, hóc, katona, ketten ülünk egy lóra!
Te ülsz a végére, én az elejére,
így megyünk a világ végére!
A kicsi kézfejét gyengéden megcsípjük, vagy egymásra rakjuk a kezünket:
Csip-csip-csóka
Vak varjúcska
Komám asszony kéreti a szekerét
Tyúkok ülnek rajta!
Hess le tyúkok, hess, hess, hess!
Remélem, tudtam segíteni!
Ha kellene még, szólj nyugodtan!
Szia!
A Bóbitát biztos ismerd vagy a Cifra palot.Én ezeket szoktam!De a youtubon sok gyerek dal mondóka és versike van!
Köszi mindenkinek!
Én most ezt találtam:
"Csacsi húzza kicsi kocsit kicsi kocsi nyekereg, hej te gazda lusta gazda zsírozd meg a kereket, mert leesnek a gyerekek." A kölök szembe ül a térdeden és a végén hátradöntöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!