Miért nem elég forróvízben elmosogatni a baba cumisüvegét és egyéb edényeit?
Kedves első 38-40 fokos vizbe nehezen nyulsz bele?
Babákat ennyi fokos vizbe kell fürdetni kb...
Én is első alkalommal főztem ki mindent, a cumisüveg cumijait így is gyakran cserélte, a cumisüveget kb. 3 havonta főztem ki. Ilyen strilizálós szuper gépeim se voltak. Tudjátok mi a megdöbbentő? Mikor a kislányom született 2011-ben, akkor hoztak be a kórházba nekem bimbóvédőt. Megkérdeztem a csecsemős nővért, le lehetne-e nekem fertőtleníteni valamivel, mert a párom munka előtt ugrott be vele, így origináltan a csomagolásból vettem ki. Hát, azt mondja a nővér, ami volt náluk, hogy ezzel, meg ezzel nem szabad, a tároló, amiben a fertőtlenítő szokott lenni üres volt, végül is semmit nem tudott adni. Csak néztem, egy kórházban? Aztán azt mondta, ha most vettem ki a csomagolásból, akkor elég, ha forró vízben lemosom. Na, ez a nem semmi.
Úgyhogy én is külön üvegmosóval mostam a cumisüveget a cuminak is volt külön cumimosó kis keféje. Első alkalommal 5 percig fertőtlenítettem forralt vízben a dolgokat.
Hát én néha 50 fokokba nyúlkálok meg magasabba, a 38 fok nekem langyos... :)
Jó, azért néha kifőzöm őket de max havi kétszer. Kicsit bűntudatom van, ezért kérdezem.
1x főztem ki a dolgokat, megvétel után.
Sőt, ha út közben elhagytuk a cumit, bizony volt, hogy be kellett ugrani egy újért, nem vártam meg, míg otthon kifőzhetem.
Soha semmi baja nem lett ebből a gyerekeimnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!