Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 18 hónapos kisfiam semmibe...

Zsu Ko kérdése:

18 hónapos kisfiam semmibe veszi a tiltásokat?

Figyelt kérdés
18 hónapos kisfiam teljesen semmibe veszi amiket kérek tőle. Ha tiltom (márpedig határozottan, nem mosolyogva) elneveti magát, és fittyet hányva a dolgokra, csinálja csak azért is. Pl.: konnektorozás, tv-húzogatása, ütögetése, engem harapdál, húzza a hajamat, és még sorolhatnám. Fogalmam sincsen már mit csináljak, próbáltam elterelni a figyelmét, kedvesen és hangosan rászólni, arrébb rántani, stb. Én nem vagyok az a párti, hogy rácsapjak a gyerek fenekére, kezére, mert nem fogom verni. Számomra már a kategória... Valakinek valami ötlete?

2013. ápr. 15. 10:54
 1/6 anonim ***** válasza:

Ismétlés a tudás anyja. De tényleg.

A gyerek olyan, hogy ezerszer kell ismételned önmagad, és előbb-utóbb meg fogja érteni.

Nehéz-nehéz, de tudod röpke 20-30 év és nagyjából mindent meg fog érteni. :)

Én a határozottság, következetesség elvét vallom. Na, meg a türelem, ami kell...

Kitartást!

2013. ápr. 15. 11:10
 2/6 anonim ***** válasza:

Igen, türelem és határozottság. A Fiam most 20 hónapos. Volt az életében kb. 15-16 hósan egy ilyen időszak. Mivel én sem vagyok a verés híve, így Én fogtam és egy korty vízzel leburítottam mikor a tiltásom ellenére is csinálta és hisztizett. De bárhol a lakásban. Sőt egyszer nyáron a játszótéren is.

Szörnyen hangzik, de mindezt 4x!!! kellett megcsinálnom és abbahagyta. Onnantól csak megkérdeztem a hiszti kezdetekor hogy "kérsz vizet" ? Ennyi elég volt, nem is folytatta.

2013. ápr. 15. 11:36
 3/6 A kérdező kommentje:
A fiam bármit is csinálok vele, kiröhög. Múltkor a zuhanyt ráfordítottam véletlenül, meg sem szeppent, röhögött, mondjuk igazi vízi kacsa. Türelem, türelem, türelem :D Sokszor el kell számolnom vagy 1000-ig :D
2013. ápr. 15. 11:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Elöző vagyok :) Ismerős nekem is :) És még mennyi ilyen dackorszak lesz :) Majd 14 évesen újra visszatérünk rá :)
2013. ápr. 15. 11:55
 5/6 A kérdező kommentje:
De szerencsére mire felnőtt lesz, szenvedjen vele a barátnője, vagy a neje :D (mint én a férjemmel... )
2013. ápr. 15. 12:04
 6/6 anonim ***** válasza:

Magyarázd el neki, hogy mit miért nem szabad, a konnektorokat meg dugjátok be.

Pl ha húzza a hajadat: Kicsim, nem szabad, ez fáj anyának. Jajgathatsz is hozzá. Ha ütögeti a TV-t, vagy olyat csinál, amit nem szabad normál hangnemben mondd neki, hogy nem szabad, és vidd el onnan. Kitartónak kell lenni, addig kell csinálni, míg abba nem hagyja, mert ha azt látja, hogy feladod, és ráhagyod, akkor bukta a történet. Egyéb esetekben is, ha valamit nem szabad, mondd el neki, hogy miért nem. Esetleg mutasd meg neki, hogy mit hogy kell rendeltetésszerűen használni, kipróbálhatja ő is, de csak felügyelettel. Mindenről magyarázd el neki, hogy mire való.

2013. ápr. 15. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!