Mit mondjak anyósomnak? Babaruha téma
Én megköszöntem, és eltettem a cuccokat ilyenkor.
Megsérteni én sem akartam, értelmét meg nem láttam, hogy leüljek ezt megbeszélni vele. Jóban vagyunk, viszont ők mindig ilyen cuccokat vettek (maguknak is), nem is vennének másfélét. Nem is értené mi bajom.
Általában én is megköszönöm és elteszem amiket hoz, főleg hogy méretben sosem találja el, pedig mindig megkérdezi mekkorát vegyen, de mivel fél hogy az kicsi lesz, mindig 3-4 számmal nagyobbat hoz (lehet azt gondolja nem tudom mekkora ruha kell a gyerekemnek).
Mondjuk most megsértődött kicsit, mert az 1 éves lányomnak rugdalózokat vett, és közöltem vele, hogy már nem adok rá ilyeneket!
HA tényleg szólni akarsz, akkor tuti sértődés lesz. Esetleg próbálhatod azt, hogy felajánlod, hogy együtt menjetek vásárolni, és feltűnően lelkesedsz azokért, amik neked tetszenek, hátha ért belőle.
Amúgy ismerős a helyzet. Anyós az én gyerekeimnek sem megy messzebb a sarki turkálónál, vagy a kínainál, és ott biztos kézzel válogatja ki a legízléstelenebb, hordhatatlan, elszabott holmikat.
Halkan jegyzem meg, hogy a másik unokánál a minimum a c&a és a h&m...
Mikor a narancssárga gyerekszobába rikító rózsaszín függönyt akart venni minden áron, és az akkor 3 éves lányomnak arany színű leopárdmintás kabátot, akkor mondtam neki, hogy inkább ne.
az én anyukám is sokat hoz
megnézem kiválogatom a többit elviszi
ha nagy még elteszem legfeljebb jövőre jó lesz .-)
am ha ilyen lenne megköszönném és keresnék egy helyet ahova be tudom vinni : vöröskereszt nagycsaládos családsegítő védőnő stb....
Azzal, hogy nem szólunk nekik, csak az érjük el, hogy továbbra is sok ilyen cuccot fog venni, ami nem jó, mert ő fölöslegesen költi a pénzét, mi meg csak pakolgatjuk ide-oda.
Szólni kell finoman, még akkor is ha picit megsértődik, mert így senkinek sem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!