Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért eszi a kezét a 2,5hós...

Miért eszi a kezét a 2,5hós babám?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 11. 19:51
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem vagy éhes, vagy jön a foga.
2013. ápr. 11. 20:00
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Általában azért eszik a babák a kezüket, mert az kéznél van. :)

Nekik a kezük a világ, jó játéknak, jó nyugtatónak, jó jelzőeszköznek (ha éhes mondjuk).

Tehát nem kell túlgondolni, hogy biztos baj van, mert egyszerűen a kezüket érik el a legkönnyebben, és hová tegyék még ilyenkor, amikor menni sem tudnak? Hát a szájukba, ami szintén könnyen elérhető. :)

2013. ápr. 11. 20:04
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi, éhesnek nem éhes mert kaja után is eszi. Na meg amikor alszik még álmában is hallom hogy csámcsogja. Eddig cumis volt, de azt már kiköpi és rögtön a kezét kezdi el enni...
2013. ápr. 11. 20:13
 4/7 anonim ***** válasza:
Életkori sajátosság.Egyszerűen felfedezte!
2013. ápr. 11. 20:16
 5/7 anonim ***** válasza:

A legtöbb baba eszi a kezét, mert ott van neki, ez a legjobb szórakozás még nekik.

Szerintem nem lehet mindig az éhségre vagy a fogzásra fogni.

Egyszerűen ott a keze, tényleg kéznél van, és ennyi.

Később majd tágul a világ, fejlődik a mozgás, és a keze már nem lesz olyan érdekes.

2013. ápr. 11. 20:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy egyszerűen több szopási igénye van. Sok baba pikkpakkra megeszi az adagját, ha bőven van tej, és ügyesen szopizik, vagy cumisüvegből jóllakik, de ettől a szopási igénye még nem elégül ki. Ilyen picike korban a gyerekek gyakorlatilag még mindent a szájukkal érzékelnek, ez a legfontosabb inger, és a legjobb érzés számukra. Ha szépen fejlődik, láthatóan nem éhes, nem nyugtalan, akkor nincs vele semmi gond, ha a kezét eszi. Jobb mint a cumi, mert ez szó szerint mindig kéznél van:)) Ha ujjszopós lesz később, könnyebben abbahagyja majd, mert ahogy fejlődik, mindkét kezére szüksége lesz játék közben. Cumizni folyamatosan tudna, de az ujját szopni, és játszani is, nem megy egyszerre.
2013. ápr. 11. 20:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia! Az én picúrom 3 hónapos és ő is folyamatosan nyammog a kezén. Amikor szórakoztatom abbahagyja de egyébként folyamatosan hallani, hogy hangosan cuppog rajta. Mióta ezt csinálja a cumi felejtős, kiköpi csak a keze kell neki. Én nem bánom:-)Ha majd felfedezi a lábát akkor a lábujjait fogja bekapni:-D
2013. ápr. 12. 07:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!