Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen típusú virslit adtok...

Milyen típusú virslit adtok 14 hós babátoknak?

Figyelt kérdés
Ha lehet, márkát írjatok.
2009. szept. 22. 22:26
 1/8 anonim ***** válasza:
17%
Semmilyet, hulladék hús.
2009. szept. 22. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Aki ad, milyet ad?
2009. szept. 22. 22:31
 3/8 anonim ***** válasza:
61%

Még én sem adok semmilyet (13 hós).

Pont ma gondoltam rá, hogy van egy nagyon jó hentes nálunk, ahol helyben készítik a felvágottakat. Pár hónap múlva, ha adok neki, akkor csak onnan, nem boltit.

2009. szept. 22. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

Ami akad a kukában. Azt összedarálom, végülis ezért vigyáztam rá eddig.

Egyébként pilykát vagy baromfit.

2009. szept. 22. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
50%
Szia! Az én lányom 2 éves, mostanában kezdtem adni neki, de nagyon ritkán kapja. Am a sárga csomagos sajtos Vurslit.
2009. szept. 22. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
39%

A drágább virsli finom színhúsból készül, és nyugodtan adhatod. Nem tartósítottat, hanem frisset. Ha nagyon jót akarsz, akkor vedd maszek hentesnél, ő nem tesz bele mást.

Hulladék hús: ami lehull, s nem méri ki egyben, abból készíti. Szóval, ha 1000 Ft felett van, akkor színhús. 400 Ft/kg alatt óvodáskor előtt azért inkább nem adnék. Megbízható hentestől én csecsemőnek is nyugodtan adnék.

Meg ti is azt eszitek, nem? A 14 hónapos nem baba már, hanem kisded. Totyogó.

2009. szept. 22. 23:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

"A virsli készités.


Egy kiló marha felsárpecsenyét tegyünk deszkára és fakalapácscsal zuzzuk egészen széjjel. Az összetörés közben a hus közül kiválik minden eres rész; csupán a szép tiszta törthust kell felhasználni és ehhez a hushoz vagdaljunk meg, jó apróra negyed kiló fehér sósszalonnát. Ezt a szalonnát a hussal gyurjuk nagyon jól össze és tegyünk bele egy kávéskanálnyi tört borsot. Két czikk foghagymát zuzzunk széjjel, tegyük fél pohár vizbe, azután ezt a vizet szitán szűrjük átal a szalonnás husba. A hust illőleg (jól) megsózva, gyurjuk össze a vizzel. A használható belek tisztitásával foglalkozó hentestől vegyünk pár méter hosszu tiszta, (virslinek való) juhbelet. A belet huzzuk fel a kolbász-töltő bádog-szerszám vékonyabbik csövére és ugy töltsük meg a virslinek való hussal. Miután egy araszos hosszuságu hurt telenyomtunk hussal, a belet csavarjuk meg párszor és igy folytassuk a töltést mindaddig, a mig az utolsó arasznyi bélt is megcsavarván, tele töltöttük. Ha a hust mind feltöltöttük, kössük be a virsli végét czérnával, hogy a leve ki ne fusson. Tegyük a virsliket kéménybe egy félóráig füstre. Mikor a füstről leszedtük azonnal meg lehet főzni. Reszelt tormával kell asztalra adni."

Zilahy Ágnes


Lényeg a megbízható hely.

2009. szept. 22. 23:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Füstlit.
2009. szept. 23. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!