Milyen típusú virslit adtok 14 hós babátoknak?
Még én sem adok semmilyet (13 hós).
Pont ma gondoltam rá, hogy van egy nagyon jó hentes nálunk, ahol helyben készítik a felvágottakat. Pár hónap múlva, ha adok neki, akkor csak onnan, nem boltit.
Ami akad a kukában. Azt összedarálom, végülis ezért vigyáztam rá eddig.
Egyébként pilykát vagy baromfit.
A drágább virsli finom színhúsból készül, és nyugodtan adhatod. Nem tartósítottat, hanem frisset. Ha nagyon jót akarsz, akkor vedd maszek hentesnél, ő nem tesz bele mást.
Hulladék hús: ami lehull, s nem méri ki egyben, abból készíti. Szóval, ha 1000 Ft felett van, akkor színhús. 400 Ft/kg alatt óvodáskor előtt azért inkább nem adnék. Megbízható hentestől én csecsemőnek is nyugodtan adnék.
Meg ti is azt eszitek, nem? A 14 hónapos nem baba már, hanem kisded. Totyogó.
"A virsli készités.
Egy kiló marha felsárpecsenyét tegyünk deszkára és fakalapácscsal zuzzuk egészen széjjel. Az összetörés közben a hus közül kiválik minden eres rész; csupán a szép tiszta törthust kell felhasználni és ehhez a hushoz vagdaljunk meg, jó apróra negyed kiló fehér sósszalonnát. Ezt a szalonnát a hussal gyurjuk nagyon jól össze és tegyünk bele egy kávéskanálnyi tört borsot. Két czikk foghagymát zuzzunk széjjel, tegyük fél pohár vizbe, azután ezt a vizet szitán szűrjük átal a szalonnás husba. A hust illőleg (jól) megsózva, gyurjuk össze a vizzel. A használható belek tisztitásával foglalkozó hentestől vegyünk pár méter hosszu tiszta, (virslinek való) juhbelet. A belet huzzuk fel a kolbász-töltő bádog-szerszám vékonyabbik csövére és ugy töltsük meg a virslinek való hussal. Miután egy araszos hosszuságu hurt telenyomtunk hussal, a belet csavarjuk meg párszor és igy folytassuk a töltést mindaddig, a mig az utolsó arasznyi bélt is megcsavarván, tele töltöttük. Ha a hust mind feltöltöttük, kössük be a virsli végét czérnával, hogy a leve ki ne fusson. Tegyük a virsliket kéménybe egy félóráig füstre. Mikor a füstről leszedtük azonnal meg lehet főzni. Reszelt tormával kell asztalra adni."
Zilahy Ágnes
Lényeg a megbízható hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!