Hány ml anyatejre lehet szüksége egy 4hós babának egy szopizás alkalmával?
5 kg-os testsúly felett a babák napi minimum adagja 120 ml x testsúlykilogramm. Tehát ha pl. 6 kg-os egy baba, akkor 120 x 6 = 720 ml.
Ezt kell elosztani a szopik számával. Ha mondjuk 6-szor szopizik egy nap, akkor alkalmanként 120 ml kell megennie. Persze ezt nem ilyen szigorúan kell venni, hiszen lehet, hogy egyik alkalommal csak 90 ml-t eszik, másik alkalommal meg 160-t. A lényeg, hogy a napi minimális mennyiség azért nagyjából legyen meg, ettől persze lehetnek eltérések. Van, amelyik baba kevesebbről is jól fejlődik, van, amelyik többet igényel.
Itt is szépen leírják, hogy mennyi az annyi:
Tényleg minden baba más, az enyém pl. alig eszi meg a minimunot, mégis fejlődik, a második válaszoló babája pedig látod többet eszik, mint a számok alapján "kellene". Szóval nem kell számolgatni, ha hízik, szépen fejlődik, jó kedélyű, nem sír az éhségtől, van elég pisis, kakis pelus, akkor eleget eszik.
Ha kizárólagosan anyatejet kap, igény szerint szoptatod, vagyis akkor és annyiszor teszed mellre, ahogy ő akarja, éjjel is, és ahogy az előző írta, "ha hízik, szépen fejlődik, jó kedélyű, nem sír az éhségtől, van elég pisis, kakis pelus, akkor eleget eszik".
Ne hallgass a rémisztgetőkre, né émrd naponta, 4 hónapos korban vaan egy növekedési ugrás, sokan megijednek, és elkezdenek hozzátáplálni, hallgatnak az orvosra, védőnőre. Sajnos ők érdekeltek a tápszer-bizniszben!!! (plusz ha utána betegesebb lesz a baba, az orvos még jobban jár).
Szoptasd addig, amíg tudod!! Glutént, háztartási kekszet, babapiskótát, egyéb vackokat se adjál neki 6-7 hónapos koráig, ráérsz még!!!
Én sajnos beleestem ebbe, mert akkor még nem olvastam eleget utána, nem hízott eleget (de nincs olyan, hogy "elég", meg "átlag"!!!)4 hónaposan elkezdtem neki rizspépet adni, 3 hétig ment a hasa, pont nyaralás volt, és ráfogtam minden egyébre, aztán abbahagytam a rizspépet és 2 nap múlva elmúlt. az orvos azóta sem mondta, hogy attól volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!