8 hónapos babának mit lehet még adni enni?
Sziasztok!
8 hónapos a kislányom, 4 hónapos korában kezdtük a hozzátáplálást, mert nem volt anyatej. Eszünk mindent szerencsére, zöldségekből: burgonya, sárgarépa, fehérrépa, sütőtök, cékla, cukkini, saláta, brokkoli, kelbimbó, zöldborsó, tök, padlizsán, karfiol, spenót. Gyümölcsökből: alma, meggy, szilva, körte, mandarin, narancs, banán. Csirkemellet is esszük. Mit lehetne neki még adni? Pl. sertéshúst, marhahúst? Már az ebédet és az uzsit kiváltottuk. Tejpépeket próbáltuk, de kiütéses lesz tőle, ezért a doktornőnk azt mondta 1 évig ne adjam neki, mert tejérzékeny lesz. A védőnő ajánlotta hogy próbáljuk meg a natúr joghurtot. Tápszerből is HA-t kap. Rizstejet adtam neki, attól nincs baja.
Szia!
Tejtermékeket abszolult nem vezettél még be neki?Sajtot,joghurtot,túrót vagy kefirt?Ha nem vált ki problémát akkor nyugodtan adj neki.Rizstejből én is szoktam grizt csinálni fiamnak.Pulykahúst is adhatsz már neki,de szerintem sertést is.
gluténnal hogy áltok: rízs, zab, búza, rozs, köles, kukorica, árpa..? ezekkel jól lehet dúsitani a zöldségeket.
de kiflivéget, kenyérhéjat is rágcsálhat felügyelet mellett.
milyen fűszereket ismertettél már meg vele? azok is új alapanyagoknak számítanak :)
a natúr joghurtot is adhatod már a kislányodnak
húsfélékből pedig a csirke- és pulykamájat és borjú- vagy marhahúst.
tojásos tésztát még ne, csak durumtésztát
tojássárgáját 10 hónapos kortól, a fehérjét 1 éves kor után ajánlják
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!