4 hónapos kisfiam mitől ébredhet még kb 8x az éjjel? Nem jó már talán neki a tejem? Segít majd a hozzátáplálás?
Én azt tanácsolom, hogy ne tápszerezz, inkább a hozzátáplálást kezd el tejpéppel. Nekünk ugyanez a gond volt, 4 hónaposan elkezdtük fokozatosan bevezetni a tejpépet, majd 5 hónaposan a rendes kóstolgatást.
Néhány hét alatt (amikor már rendes adagot evett a pépből) lett eredménye, ritkábban kelt éjjel, aztán amikor már rendes ételeket kapott, akkor még jobb lett.
De az én fiam éjjel (nyugiban) szeret enni, szerintem sokáig nem fog erről leszokni, inkább a nappali szopikat ritkítja.
Most úgy néz ki, hogy 5-6x szopik, ebből kettő éjjel + reggel és este + napközben még egy vagy max kettő alkalommal.
Az én tanácsom: figyeld meg az igényeit, és ahhoz alkalmazkodj.
Még az együttalvásról jutott eszembe: én egy ágyban aludtam vele, aztán kb. elrugdosott maga mellől. :S
Szóval először külön ágyba került, majd külön szobába.
Ez párhuzamosan történt a fenti hozzátáplálás mellet, szerintem ez is közrejátszott, hogy most jobban alszik.
(Nem értem miért, az első fiam is csak külön szeretett aludni, pedig nekem az lenne a legkényelemesebb, ha egymás mellett aludnánk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!