Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babátok/gyereketek hánykor...

Babátok/gyereketek hánykor alszik este? Szerintetek is este 8kor ágyban a helye?

Figyelt kérdés

Kislányom 11hónapos és múltkor egy ismerősünk faggatott a napirendünkről! amikor ahhoz a részhez értünk, hogy mi van este, teljesen "kiakadt" hogy 9-10 között alszik el a lányom, ugyanis kategórikusan kijelentette, hogy márpedig 8kor ágyban a helye!!! én ezek után nem kezdtem el magyarázni neki, hogy 4hónapig hasfájós volt a lányom és este 11-éjfél között aludt csak el mert addig üvöltött...és télen sikerült csak "átállítanunk" ezt 9 utánra! én is örülnék ha mondjuk fél 9-9között elaludna, de elfogtam már így :) amúgy ha 8kor aludna, akkor 6kor kelne és az nekem korai :)

Úgy gondolom majd ha ovis-sulis lesz akkor majd áttérhetünk a fél8-8közti alvásra! vagy én gondolom rosszul??

2013. ápr. 9. 11:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ez egy vízválasztó téma :) Már én is sokszor megkaptam, hogy az esti fektetést sürgősen változtassam, de nekünk így tökéletes. 10-kor fürdés, fél 11-kor eszik utoljára, legkésőbb 11-re az ágyában durmol. Reggel nem kel hajnalban, én is utálok úgy kelni, férjem fél 8-as kelésével egyszerre ébred! :) Én soha nem erőltettem semmit neki, ő alakította így magának, és nekünk ez tökéletes, hiszen mi is inkább később kelők és későn fekvők vagyunk :) Ki mit szokott meg...Nekem abszurd a reggel 6 órai kelés, de még sem szólok meg másokat ezért! GYerek koromban is későn fekvő tipus voltam, semmi hátrányom nem volt belőle soha!
2013. ápr. 9. 12:56
 12/19 anonim ***** válasza:

3 éves,7-kor alszik el általában, de ehhez tudni kell, hogy reggel 6-kor kel és nem alszik napközben. Saját magának alakította így.

Kicsinek este 8-fél9-kor volt fürdés, 9-10 között aludt. Én nem bántam, mert pl a nyári hőségben úgyse tudtunk lemenni, csak este felé, de így is volt eleget levegőn, mert többet lent tudtunk lenni.

2013. ápr. 9. 13:07
 13/19 anonim ***** válasza:
nálunk mind 3 gyereket korán ágyba küldöm a 2 fiatalabb megy aludni legkorában este 7-fél8 között ,a legnagyobb 7-fél9 olvashat csöndben utána alvás .mert iskola van a 2 nagyobbnak .
2013. ápr. 9. 13:07
 14/19 anonim ***** válasza:
Általában a mi fiunk is 8kor ágyban volt óraátállításig, most fél9-9-kor alszik. De ezt ő igényli így. Cserébe korán kel! :) A 9-10 közötti alvás teljesen rendben van, ha ez így passzol a napirendetekhez. Mi egyébként is korán kelünk, a miénkhez meg a korai alvás passzol. Családja válogatja, a felnőtteknek is megvan a maga bioritmusa, valaki 8kor már alszik, valaki éjfélkor... Nincs ezzel gond.
2013. ápr. 9. 13:23
 15/19 anonim ***** válasza:

mi is csak az ovi miatt alszunk máshogy.Nyáron ők is fent vannak 9-ig mert akkor tudnak felhőtlenül játszani az udvaron.Akkor bejövünk fürdés meg a társai és 10 után alszanak el.

Most hogy ovi van mindig elalszanak 9-kor mert legkésöbb 7-kor ébresztő hogy beérjünk az oviba.Nem én alakítottam nekik ők álltak be így.Tavasz az mindig rizikos mert szólnak hogy kint még világos van.Most még nem de ha már 8 körül világos lesz kint de még tartani fog az ovi akkor nem fognak elaludni hamar.És sajna a redőnnyel sem tudom becsapni őket.:-)

Ne engedd hogy más beleszóljon abba hogy neveled mert ezt neked kell úgy kialakítani hogy mindenkinek jó legyen nem az ő gyerekük nem ők vannak vele és tudják mi a jó neki.Én sem szólok bele más életébe és elvárom hogy az enyémbe se szóljanak bele.Anyosom mondjuk próbálkozik de hamar le lehet állítani.

2013. ápr. 9. 13:25
 16/19 anonim ***** válasza:
Csináld úgy, ahogy nektek jó. Ha gondod lesz vele később, akkor majd megoldod. Azért aki azt írja, hogy abszurd dolog 6 órakor felkelni az gondolom nem jár fél 8-ra dolgozni. Egyből nem tartaná abszurdnak.
2013. ápr. 9. 13:26
 17/19 anonim ***** válasza:

Szerintem hülyeség meghatározni, hogy márpedig minden gyereknek ekkor és ekkor van ágyban a helye.

Ez nagyon gyerekfüggő, na meg a családok szokásai, életritmusai sem egyformák.

A mi kisfiunk és későn fekvő és későn kelő, mi is baglyok vagyunk.

Nyáron gyakran mentünk sétálni este 9 fele, mert akkor volt elviselhető a hőmérséklet, sokszor kaptunk beszólásokat emiatt, de nem érdekel.

Most 13 hónapos, este fél 10-10 körül van fürdés és utána alvás, cserébe viszont alszik reggel 9-10-ig is. Nem aggódom, hogy mi lesz majd ha oviba megy (bölcsibe nem fog menni), mert addig valószínűleg még ezerszer fog változni a napirendje, és 1-2 órás csúsztatások simán beleférnek, pl óraátállításkor is csúszik az egész napirend.

2013. ápr. 9. 15:51
 18/19 anonim ***** válasza:
Marad a véleményem: abszurd a reggel 6 órai kelés. Most inkább arról van szó, hogy a gyerekkel otthon hánykor indul az élet - nálam a 6 hónaposommal fél 8-kor, mikor apa is kel. És még nem is olyan rég, mikor dolgoztam és voltak olyan napok, mikor reggeli ügyelet miatt 7-re bent kellett lennem, olyankor 5-kor kellett kelnem! Utáltam, és attól még nem feküdtem hamarabb este, csak egész nap morci voltam a suliba a gyerekekkel. Szerintem legyen mindenkinek a maga döntése, hogy mit tekint abnormális reggeli indulási időnek! :)
2013. ápr. 9. 22:21
 19/19 anonim ***** válasza:
Én örülök, ha 10-ig sikerül ágyba dugnom, de ez szinte sosem sikerül... Nem csinálok belőle azért nagy ügyet. Szép és jó gyerek. Csakhát ilyen kis későnalvós a vérmérséklete. 11 hónapos, és ez sosem volt másképp.
2013. máj. 10. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!