Babátok/gyereketek hánykor alszik este? Szerintetek is este 8kor ágyban a helye?
Kislányom 11hónapos és múltkor egy ismerősünk faggatott a napirendünkről! amikor ahhoz a részhez értünk, hogy mi van este, teljesen "kiakadt" hogy 9-10 között alszik el a lányom, ugyanis kategórikusan kijelentette, hogy márpedig 8kor ágyban a helye!!! én ezek után nem kezdtem el magyarázni neki, hogy 4hónapig hasfájós volt a lányom és este 11-éjfél között aludt csak el mert addig üvöltött...és télen sikerült csak "átállítanunk" ezt 9 utánra! én is örülnék ha mondjuk fél 9-9között elaludna, de elfogtam már így :) amúgy ha 8kor aludna, akkor 6kor kelne és az nekem korai :)
Úgy gondolom majd ha ovis-sulis lesz akkor majd áttérhetünk a fél8-8közti alvásra! vagy én gondolom rosszul??
3 éves,7-kor alszik el általában, de ehhez tudni kell, hogy reggel 6-kor kel és nem alszik napközben. Saját magának alakította így.
Kicsinek este 8-fél9-kor volt fürdés, 9-10 között aludt. Én nem bántam, mert pl a nyári hőségben úgyse tudtunk lemenni, csak este felé, de így is volt eleget levegőn, mert többet lent tudtunk lenni.
mi is csak az ovi miatt alszunk máshogy.Nyáron ők is fent vannak 9-ig mert akkor tudnak felhőtlenül játszani az udvaron.Akkor bejövünk fürdés meg a társai és 10 után alszanak el.
Most hogy ovi van mindig elalszanak 9-kor mert legkésöbb 7-kor ébresztő hogy beérjünk az oviba.Nem én alakítottam nekik ők álltak be így.Tavasz az mindig rizikos mert szólnak hogy kint még világos van.Most még nem de ha már 8 körül világos lesz kint de még tartani fog az ovi akkor nem fognak elaludni hamar.És sajna a redőnnyel sem tudom becsapni őket.:-)
Ne engedd hogy más beleszóljon abba hogy neveled mert ezt neked kell úgy kialakítani hogy mindenkinek jó legyen nem az ő gyerekük nem ők vannak vele és tudják mi a jó neki.Én sem szólok bele más életébe és elvárom hogy az enyémbe se szóljanak bele.Anyosom mondjuk próbálkozik de hamar le lehet állítani.
Szerintem hülyeség meghatározni, hogy márpedig minden gyereknek ekkor és ekkor van ágyban a helye.
Ez nagyon gyerekfüggő, na meg a családok szokásai, életritmusai sem egyformák.
A mi kisfiunk és későn fekvő és későn kelő, mi is baglyok vagyunk.
Nyáron gyakran mentünk sétálni este 9 fele, mert akkor volt elviselhető a hőmérséklet, sokszor kaptunk beszólásokat emiatt, de nem érdekel.
Most 13 hónapos, este fél 10-10 körül van fürdés és utána alvás, cserébe viszont alszik reggel 9-10-ig is. Nem aggódom, hogy mi lesz majd ha oviba megy (bölcsibe nem fog menni), mert addig valószínűleg még ezerszer fog változni a napirendje, és 1-2 órás csúsztatások simán beleférnek, pl óraátállításkor is csúszik az egész napirend.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!