Milyen filteres koffeinmentes gyümölcsteát adhatok 3 hónaposomnak?
Rooibos teát adhatsz. Pár napja kérdeztem én is, nem iszik semmit, de ez kifejezetten jó hatású.
Majd ha már hozzátáplálsz, csinálj neki almalevet vízzel hígitva, nekem ez volt a megoldás!
kamillateát szomjoltásra ne adj!!
Esetleg próbáld meg a hársfateát, vagy a citromfüvet.
De nem fontos még teáztatni, anyatej, tápszer is elég neki folyadékpótlásra is. Még nincsenek 25-30 fokos melegek. Ha már elkezdted a hozzátáplálást, több szilárdat eszik mint anyatejet vagy tápszert, akkor adhatsz neki 100% gyümölcsteát, pl. Saga. De még korai lenne neki szerintem. Valószínűleg nem ízlik neki a tea cukor nélkül, mert ugye már megkostólta a granulátumost teát, az meg fincsi volt neki.
Van direkt babatea (gyógynövényes), ha már mindenképpen szeretnél adni, inkább azt. A legtöbb gyümölcsteába aromát (mesterségeset) raknak, nem 3 hósnak való. Én még a 2 évesemnek és magamnak sem veszek mesterséges aromás teát, mellékíze van szerintem, nem kellemes. Egy időben láttam a DM-ben saját márkás gyümölcsteát, abban nem volt adalék, esetleg még az.
De ahogy írta előttem is a válaszoló, 3 hósnak nem kell semmilyen tea még, víz sem. Én 6 hós koráig nem adtam a kisfiamnak még vizet sem, melegben sem igényelte, el volt az anyatejjel. Úgy tudom, tápszeres babáknak sem kell még semmilyen folyadék 3 hós korban.
Kedves Kérdező,
ha mindenképpen szeretnél teát adni a picinek, akkor szerintem adhatod a HIPP-es granulátoumosat is, csak ne az előírásnak megfelelő mennyiséget, hanem annak kb. csak negyede-ötödét tedd a vízbe (éppen csak elszínezze).
Valóban nem jó olyan édesen adni: esetleg próbálkoztál már babateával (a DM babylove márkás édesköményes keverék jut eszembe- zöld dobozos, amin baba van, nem a szoptatós!) A HIPP-nek van filteres babateája is (Müllerben lehet kapni), illetve szerintem nagyon jók a MECSEK BABY teskeverékek is.
Remélem, tudtam segíteni:
Az én kicsim is 3 hónapos!
Neki a MECSEK BABY-től iszonyatosan fájt a hasa.
Akkor mondta a doktornő,hogy adjak neki rendes teát.
Én a PICKWICK gyerekteáit adom.Imádja!!!
Van többféle ízben is!Koffeinmentes!!
de minek ilyen picinek tea?
főleg ha mondjuk anyatejes?
ezen mindig csodálkozom..
baby teát adtunk (mecsek), de nem ízlett neki, inkább én iszom meg, bár félek, nehogy hasfájása legyen.
aztán leszoktunk erről..bár ez a belinkelt gyerektea kecsegető, lehet, hogy befizetek egyre. :)
Szomjoltásra szerintem édesköményes és kamillatea nem a legjobb választás, a Mecsek Baby pedig pont ilyen. Ezek a teák arra vannak, hogy segítsék az emésztést, a szelek távozását, hogy megakadályozzák a hasfájást. Persze, az is lehet, hogy pont ezektől fog fájni a hasa. Kamillateát egyetlen egyszer adtam anno a gyerekeimnek, mikor már 1-2 napja szenvedtünk a kakival, de akkor is nagyon világosra kell csinálni, csak pár kortyot. Nem szomjoltásra van a kamilla és az édeskömény.
3 hónaposnak még elég az anyatej vagy tápszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!