Hány hónaposan kezdett el kúszni a babátok?
Egyik nap még nem tudott a másik nap meg már kúszott?
Kinél hogy volt?
6 hónaposan kezdett kúszni, és először csak kicsiket kúszott valami tárgyért - távirányító volt a nagy kedvenc, azt gondolom a mozgásfejlődés beindulásának fő kiváltó oka volt ez. :):):)
Aztán egyre többet és többet kúszott mindenfelé. 8 hónaposan felállt, majd ült, és lányom csak ezek után kezdett mászni, 9 hónaposan.
1. 7 hósan
2. 5,5 hósan (érdekes, ő előbb kezdett kúszni mint forogni)
Mindkettő úgy kezdte, hogy hasonfekvésből kitámasztották magukat és valahogy elkezdtek haladni előrefele meg néha oldalra meg néha valahogy hátrafele is. Mint a kisfókák :) Jobban ment nekik a kövön és a parkettán mint a szőnyegen.
Nálunk is az
elsö: 7 hósan
második: 5,5 hósan
Akkor az én babám 'le van maradva'???
6,5 hónapos de meg nem kuszik
Nincs lemaradva.
7-8 körül szokás elkezdeni kúszni, utána négykézlábazni.
Teljesen jó a babád, hogy még nem csinálja, majd fogja, csak motiváld őt. Tedd körbe 1-2 játékkal (de ne sokkal). Tedd kemény talajra, ne süppedős ágyra. Adj rá tapadókorongos zoknit, hogy jól meg tudja magát támasztani hátulról is és szeressen hason lenni.
7,5 hónaposan. Addig beforogta a szobát. Már kúszik mindenért, és kezdi feltolni a fenekét is a mászáshoz. 8 hónapos lesz a jövő héten.
3 évvel ezelőtt a fiam is pont ilyenkor kezdett kúszni, 9 hónpos volt, mikor mászni kezdett és felülni.
Szerintem egyáltalán nincs elkésve, "ráérünk arra még" típus. Én nem bánom, hogy 8 hónaposan még nem áll fel, a fiamból kiindulva minden nagymozgást pontról pontra kezd csinálni, így később is biztos a járása, mozgása, nem esik puffan mindenen. Nem fog lemaradni semmiről, ha nem áll már 7 hónaposan, és nem megy már 10 hónaposan :)
Különben is: csinálja csak szépen végig a nagymozgások fázisait, ne hagyjon ki semmit, mert később kihathat az értelmére (kihatHAT, mielőtt még valaki nekem támadna, hogy semmi baja a gyerkőcnek pedig... )
Dehogy vannak lemaradva!!!
A lányom 6-7 hónapos kora körül kezdett kúszni. Semmi gond nincs a babátokkal!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!