Mégis mi a legjobb fürdető egy újszülöttnek?
Mi allergiásak lettünk a gyógyszertárira pontosan a paraffin olaj miatt. Ekkor egy hetes volt mert a 3. fürdés után észrevettem hogy csupa kiütés és óráról órára rosszabbodott a kislányom pedig üvöltött és kapálózott mert viszketett neki. Szegénynek a hajlatoknál volt a legrosszabb...
Aztán a doktornőnk ajánlotta a Babé termékeket (abból is az extra érzékeynbőrű babáknak valót ami hippoallergén)Most másfél éves de most is ugyan azt a sampon, fürdetőgél, testápoló, arckrém, popsikrém, napkrém amit használunk. Arra figyelj, hogy nem az kell a ami nagy kiszerelés hanem a kisebbik ami ugyan picit drágább de az az érzékeny bőrűeknek való! A popsikrém kb 3 hónapot, a fürdető 1-1,5 hónapot bír ki, de a sampon 3-4-et is. A test és arcápoló igaz gyorsabban fogy, de azt sem kell 1-2 hónapnál sűrűben venni. A napkréme pedig még mindig ugyan az lesz amit tavaly megvettem és a hűtőben tárolom. Szóval mivel nem minden héten kell megvenned így közepes árkategória, de tényleg tudlak biztosítani arról, hogy ez a legjobb. Nálunk a mosóport is cserélni kellett... de én is allergiás vagyok az olajokra így utólag hülyének is tartom magam, hogy hittem a gyógyszertári kenőcsöket istenítőknek és mégis beletettem a vizébe... sok sikert!
Én a gyógyszertárit használtam 3 hónapos korig.
Aztán a DM fürdetőt 7 hónapos korig.
Aztán ajándékba kaptam Jonson's-t, attól ekcémás lett, és most semmi márt nem visel el, hogy tünetmentes legyen, csak a gyógyszertárit.
Szóval azt ajánlom.
Hogy tennének-e bele olyat, ami nem jó?
Hát hogy is mondjam? Igen. Mivel a paraffinolaj is kőolajszármazék, nem pont egy újszülött bőrének való. Tudom, vannak ennél sokkal rosszabbak is, pl. Johnson's, Nivea, stb...
Unguentum hydrophilicum nonionicum
nekem ez vált be
Én szeretem a Bioderma-t és a Sebamedet, de mindenben van olyan, amit én kihagynék (talán a Bio-Bio Baby-ben nincs). Szerintem ha vízzel fürdeted és shea vajjal kenegeted (hogy ne szárítsa ki a bőrét a víz), az teljesen jó.
Szia! Én ugyanazt gondolom, amit te. A babámat Töpfer , illetve Biola babafürdetőben fürdettem, ezekben nincs káros anyag. De igazad van, a tiszta víz a legjobb, esetleg kamillás víz. És ha már itt tartunk, a popsijára se tegyél gyógyszertári vackot, csak tiszta finomítatlan shea vajat!
Jó babavárást :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!