Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, melyik babakötvényt...

Anyukák, melyik babakötvényt választottátok?

Figyelt kérdés
Most volt itt nálam egy bizonyos biztosítótól egy csaj, három féle babakötvényt ajánlott, az első kettő kötött felhasználású és csak 18 éves kora után tudja kivenni. A harmadik a gyermek 3 éves kora után ki lehet venni, havi fix 10.000 forintot kell befizetni, és ebben van egy életbiztosítás is, hogy ha meghalok a párom kap 2 millió forintot. S kérdéseim ezek lennének: A csaj azt mondta ha nem tudok mondjuk egy hónapot fizetni semmi sem történik, a következő hónapotól fizethetem ugyan úgy, ha mondjuk 10 év után ki szeretném venni a pénzt, kivehetem mindet, és meg is szüntethetem a számlát. Szerintetek ez tényleg így van ? melyiket kötöttétek?
2013. ápr. 6. 11:47
 1/2 anonim ***** válasza:

A babakötvényt 18 éves korig nem lehet megbontani, nem lehet hozzá nyúlni!!!

Ez valószínű nem baba kötvény, hanem a biztosító által babáknak ajánlott befektetés!

A babakötvény az, amit az állam ad, majd ahoz lehet havonta annyit befizetni amennyit tudsz, de ha nem fizetsz be 1-2-10 hónapig, 2-3-4 évig, akkor sincs semmi, de ahoz csak 18 évesen nyúlhat a gyerek

Én az állam kincstárnál maradtam, ők adják a legmagasabb kamatot, ha a gyerek kap szülinapra, erre arra, akkor azt berakom neki.

Az szól meg az államkincstárnál, nincs kezelési költség, ha ki akarom majd venni a pénzt, nem vonnak le készpénz felvételére tízezreket.

2013. ápr. 6. 12:14
 2/2 anonim ***** válasza:

Igaza van az elsőnek. Amit a nő ajánl neked, az NEM babakötvény.

A babakötvényt KIZÁRÓLAG az Államkincstár nyit magától a babának, erről kb a baba 2 hónapos korában kaptok értesítést.

Valószínű a kórházi babacsomaghoz amit kitöltöttél, onnan tudja az adataidat, engen is hívogattak ilyen-olyan megtakarításokkal....

2013. ápr. 6. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!