Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Könnycsatorna átmosás? Mit...

Könnycsatorna átmosás? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

7 hónbapos a lányom. Születése után pár héttel elkezdett könnyezni a szeme, kaptunk szemcseppet és el is múlt, de azóta is néha előjön, nem váladékozik,nem csipásodik neki,és nem is piros. A doktornő beutalt minket a szemészetre, könnycsatorna átmosásra.

Amit észrevettem,hogy az alsó szempilláni közül az első pár darab ami az orrnál a szemzugnál van, behajlik mindig a szemébe és az irritálja.

A szemészetre 3 hét múlva kell menni, azt modnta adr. nő, hogy szívjam neki az orrát 2-3 alkalommal mindennap,még ha nem is folyik az orra, és hogy forralt fedővel lefedett,kihűlt vízzel, mossam neki.

Mit godoltok, tényleg szükség lehet az átmosásrA?

2013. ápr. 4. 13:50
 1/7 anonim ***** válasza:

Én nem nagyon értem mi szükség az átmosásra, de lehet, hogy akkor nem is fogják átmosni neki, ha nem okoz problémát.

Mi is megúsztuk, mert a kisfiamnak is sokáig újra és újra begyulladt, kaptunk mindenféle szemcseppet rá, aztán egyszer csak nem jött elő többet szerencsére.

Én nagyon nem szerettem volna ha átmossák, szóval csak végszükség esetén csináltattam volna meg, de van aki úgy van vele, hogy jobb túllenni rajta, és olyankor állítólag egyből megszűnik a probléma.

2013. ápr. 4. 13:56
 2/7 anonim ***** válasza:
szemesz kuld masik szemeszhez vagy gyerekorvos? mert ha csak a gyerekorvos kuld, akkor meg az nem azt jelenti, hogy at fogjak mosni, majd az orvos eldonti. Igy nem tunik konnycsatornadugulasra az amit irtal. Lanyomnak volt, neki allandoan gennyes volt a szeme. De ha doki megis at atfujast javasolja, hallgass ra, nem olyan veszes muvelet, a babak csak felelmukben sirnak mert le vannak fogva, de hamar megnyugszanak
2013. ápr. 4. 13:56
 3/7 anonim ***** válasza:

Így voltam én is a fiammal. Hol előjött, hol elmúlt neki. A szemcsepp mindig segített egy ideig, de azért nem jó, hogy csak gyógyszerre javul meg neki. Szívtam én is az orrát, forralt vízzel mosogattam a könnyét, masszíroztam, stb... semmi hatása nem volt.:-( Aztán 9 hónaposan végül elmentünk vele a Heim Pálba, ott átmosták neki, azóta semmi probléma vele. Neki nem eldugulva volt, csak beszűkülve, azért volt néha jobb, néha rosszabb a helyzet.

Azért ilyen későn mentünk el, mert a gyerekorvos szerint majd kinövi, a védőnő meg még ezer praktikát ki akart próbáltatni velünk. Na ebből lett már elegem.

2013. ápr. 4. 14:01
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát, nálunk is aktuális a téma. Minket 6 hónaposan küldött szemészetre a gyermekorvos, de nem kifejezetten könnycsatorna mosásra! Szerintem orvostól függ, hogy mi lesz ott...a mi szemészünk ránk bízta, hogy mosatjuk, vagy sem (ugyan az volt a helyzet mint nálatok - pár hetes korától, a szemcsepp jó volt, de mindig csak visszajött a váladékozás). Mi annyiba maradtunk a szemésszel, hogy ne szúrják azonnal már a szemét, inkább próbáljuk maszírozni (megmutatta ott a szemész a gyereken és rajtam is, hogy tudjam milyen erővel kell)...és majd vagy segít, vagy nem. Hát vannak jobb napok, mikor semmi csipa, de most pl 2 napja nagyon csipás neki megint. És azért ez a maszírozás nem csak kellemetlen neki, hanem azért fáj is, hiszen erősen kell, minimum napi 5-ször...most már gondolkodunk rajta, hogy lehet elkerülhetetlen az "átmosás".

Annyit tudok tanácsolni, hogy beszéljetek egy szemésszel is, mit mond, mit ajánl!

Sok sikert és tiszta szemeket :)

6 és fél hónapos baba anyukája

2013. ápr. 4. 14:01
 5/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok, még az jutott eszembe, hogy nekünk néha az is segített, mikor anyatejet csöpögtettem a szemébe.

Egy szemcseppentős flakont fél órán keresztül kifőztem, és frissen fejt anyatejet tettem bele. A hűtőben tároltam, és minden reggel újra kifőztem, és frisset tettem bele, és egész nap csöpögtettem 2-3 óránként, vagy amikor eszembe jutott.

Ezt ismerősöktől hallottam, meg utána is olvastam. Egy darabig tényleg az is használt.

És néha masszíroztam is neki.

Szerencsére egyszer csak megszűnt. Egy szemcseppezés után nem jött elő többet.

Viszont azt gondolom, ha már át kell mosni, akkor jobb még kisebb korban túlesni rajta, mert nekem az a tapasztalaton, hogy később sokkal nagyobb traumaként élik meg ezeket a dolgokat, én az oltásoknál veszem ezt észre.

2013. ápr. 4. 14:24
 6/7 anonim ***** válasza:
Kislányomnak az egyik szemében kellett átmosni a könnycsatornát, de neki el is volt záródva, születése után nem nyílt ki. Semmilyen szemcsepp nem segített, folyamatosan csipásodott, felülfertőződött, amikor sírt nem könnyezett. 7 hetes volt, mikor gyermekszemész magánrendelésen ( az SZTK-ban nálunk futószalagon mennek a gyerekek) átmosta. Azóta tökéletes, semmi gond nincs a szemével.
2013. ápr. 4. 15:05
 7/7 anonim ***** válasza:

Ezt találtam, bocsánat nekem nincs tapasztalatom.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

2013. ápr. 4. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!