3 hós baba hozzátáplálás vagy sem?
Tápszeres babám van ,nem volt tejem.Ma vagyunk 3 hósak.
Szeretném ha leirnátok a hozzátápit ki hogyan mikor mit adott a babájának.Vagy hagyjam még egy kicsit???Beba ha sensitevet ettünk de hasfájós lett és váltottam milumil komfortra és azt hiszem jó.Irjatok ki mit gondol erről
Szerintem te már eldöntötted a kérdést, így biztos felesleges a válaszom, de azért leírom.
Most semmiképp nem lenne szabad elkezdeni. A régebbi ajánlások szerint tápszeres babáknál 4 hónapos kortól lehet elkezdeni kóstoltatni, ez azt jelenti, hogy csak egy-két kanál gyümölcspép, de nem mindjárt egy teljes étkezés. A mostani ajánlások szerint ha nincs semmi baja a tápszertől, akkor a tápos babáknál is 6 hónapos kor körül kell elkezdeni.
Ha most elkezded a hozzátáplálást, azzal jelentősen megnöveled az esélyét valamilyen allergia kialakulásának.
Az én babám is tápszeres volt, 5 hónapos korában próbáltam elkezdeni kóstoltatni, de nem szívesen ette és a pocakja is fájt utána, így vártam még egy hónapot, 6 hónaposan már semmi gond nem volt, jó étvággyal evett és az emésztése is rendben volt.
Szia! Mivel kiváltani étkezést még nem fogsz tudni, apránként és fokozatosan elkezdheted, de azért még kérd ki az orvos véleményét. Alapesetben elég lenne 1 hónap múlva, de nekünk pl. lassan el kell kezdeni, mert babám lassan 1 hónapja csak segítséggel tud kakilni. Tápszert nem tudunk váltani, mivel speciális tápszert kap. Ezért kezdjük majd almalével, baracklével, aztán ezek húsával fokozatosan.
Nem szabad az új dolgokkal leterhelni a pici gyomrát, csak fokozatosan adagolni a dolgokat, előbb leveket, aztán, ha nincs baj, jöhet a gyümölcspép.
Sok sikert és jó egészséget nektek.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat,aranyosak vagytok.A kérdést még nem döntöttem le mivel első babások vagyunk csak kiváncsi voltam kinek mi a véleménye.
Kedves 10-es nem szoktam nyavajogni és ha allergiás lesz az csak is az én bajom.Csak egy kérdés volt amit megválaszoltál neked is köszönöm!Várom még !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!