Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hós baba hozzátáplálás vagy...

3 hós baba hozzátáplálás vagy sem?

Figyelt kérdés

Tápszeres babám van ,nem volt tejem.Ma vagyunk 3 hósak.

Szeretném ha leirnátok a hozzátápit ki hogyan mikor mit adott a babájának.Vagy hagyjam még egy kicsit???Beba ha sensitevet ettünk de hasfájós lett és váltottam milumil komfortra és azt hiszem jó.Irjatok ki mit gondol erről

2013. ápr. 3. 15:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
25%
szerintem nyugodtan probald meg. mi 3 honaposan mar nyalogattunk ezt azt. 4 honaposan mar evett repat krumplival, fott almat keksszel, spenot fozeleket. nekem anyukam azt mondta h en mar 3 honaposan szalonnat ettem. es nem vagyok alergias semmire. minel jobban ovod, annal rosszabb.
2013. ápr. 3. 23:39
 12/15 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem te már eldöntötted a kérdést, így biztos felesleges a válaszom, de azért leírom.

Most semmiképp nem lenne szabad elkezdeni. A régebbi ajánlások szerint tápszeres babáknál 4 hónapos kortól lehet elkezdeni kóstoltatni, ez azt jelenti, hogy csak egy-két kanál gyümölcspép, de nem mindjárt egy teljes étkezés. A mostani ajánlások szerint ha nincs semmi baja a tápszertől, akkor a tápos babáknál is 6 hónapos kor körül kell elkezdeni.

Ha most elkezded a hozzátáplálást, azzal jelentősen megnöveled az esélyét valamilyen allergia kialakulásának.

Az én babám is tápszeres volt, 5 hónapos korában próbáltam elkezdeni kóstoltatni, de nem szívesen ette és a pocakja is fájt utána, így vártam még egy hónapot, 6 hónaposan már semmi gond nem volt, jó étvággyal evett és az emésztése is rendben volt.

2013. ápr. 4. 06:16
 13/15 anonim ***** válasza:

Szia! Mivel kiváltani étkezést még nem fogsz tudni, apránként és fokozatosan elkezdheted, de azért még kérd ki az orvos véleményét. Alapesetben elég lenne 1 hónap múlva, de nekünk pl. lassan el kell kezdeni, mert babám lassan 1 hónapja csak segítséggel tud kakilni. Tápszert nem tudunk váltani, mivel speciális tápszert kap. Ezért kezdjük majd almalével, baracklével, aztán ezek húsával fokozatosan.

Nem szabad az új dolgokkal leterhelni a pici gyomrát, csak fokozatosan adagolni a dolgokat, előbb leveket, aztán, ha nincs baj, jöhet a gyümölcspép.

Sok sikert és jó egészséget nektek.

2013. ápr. 4. 14:25
 14/15 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat,aranyosak vagytok.A kérdést még nem döntöttem le mivel első babások vagyunk csak kiváncsi voltam kinek mi a véleménye.

Kedves 10-es nem szoktam nyavajogni és ha allergiás lesz az csak is az én bajom.Csak egy kérdés volt amit megválaszoltál neked is köszönöm!Várom még !

2013. ápr. 5. 17:13
 15/15 anonim ***** válasza:
4 honapot mindenkepp megvarnam a hozzataplalassal!
2013. ápr. 6. 01:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!