Egyedülálló anyaként hogy' boldogultok mindennemű támogatás nélkül?
Én 22 évesen egyedül vagyok, a 31. hétben járok, és én bár bízok magamban (van két húgom, 2 évig babysitterkedtem), mindenki mástól állandóan azt kell hallgatnom, hogy milyen borzasztó nehéz lesz az egész, és mindenki kételkedik bennem.
Tudom, hogy nem lesz fenékig csokipuding, mindig nekem kell felkelnem hozzá, egyedül kell ellátnom, fürdetnem, és nem lesz időm magamra, nem hagyhatom ugye egyedül. Minden felelősség az enyém.
A volt barátom biztos, hogy nem fog segíteni, mert még elég éretlen, és a családom sem nagyon áll mellettem, szerintem ki fog merülni az egész abban, hogy jönnek majd gügyögni, és ennyi.
Nem vagyok egy Wonder Woman, de azért ez nem lehetetlen, hogy egymagam rendesen ellássam, jó embert neveljek belőle szerintetek, ugye?
Megnyugtatásul: az elején így is, úgy is egyedül lennél.
Úgy vettem észre a környezetemben is, magunkon is, hogy a férfiak amúgy sem tudnak mit kezdeni a gyerkőccel úgy fél éves koráig.
A férjem SOHA nem kelt éjjel - hisz nappal ő dolgozik - még SOHA nem fürdette, SOHA nem etette, és SOHA nem pelenkázta a kislányát.
Ettől függetlenül imádja, de úgy áll hozzá, hogy a gyerek körüli teendők az én dolgom.
Szóval ilyen szinten mindenképpen egyszemélyes meló tud lenni a gyerekvállalás. :-)
Persze már megszoktam.
Az elején még bántott a dolog, de aztán végülis nem gond.
Nem ezen múlik a világ.
Ha az anyagi biztonságotok meglesz, hidd el a többi dolgot simán megoldod egyedül.
És biztos, hogy édesanyád segíteni is fog.
Most lehet, hogy nem így gondolod, de szerintem majd úgy kell lehámoznod a gyerekről, mert mindent ő akar majd csinálni.
Nálunk így volt.
"Sorszámot tépett" anyósom, és anyum, hogy ki mikor jöhet fürdetni, meg etetni, meg a gyerek körül zizegni.
Mondjuk engem a második hét után halálra idegesítettek, úgyhogy beszüntettük a nagyis fürdetést, mert hát azért zavaró minden este nagymamákat kerülgetni a saját lakásunkban... :-)
Szuper anyuka leszel, majd meglátod!
Az a fontos, amit előttem már írtak: ha a baba alszik, Te is aludj napközben is.
Így eléggé kipihent leszel ahhoz, hogy bírd a strapát.
Gyorsan bele fogsz rázódni!
Sok szerencsét, könnyű szülést, és jó babázást kívánok!
Persze hogy menni fog! Ha ilyen talpraesett vagy, tuti elboldogulsz egyedül is! :-)
Lesznek nehéz pillanatok, de akkor már látni fogod, aki miatt csinálod az egészet!
Kitartást!
Gratulálok a kisfiadhoz!
Nagyon sajnálom,hogy így alakult az életed.De a picikéd mindent kárpótol majd.Biztos,h csodálatos anya leszel. Ha nem megy a nem alvás,akkor mindig aludj akkor,amikor a baba is alszik. Tudom,h ezer dolgod lenne mellette,de fontos és ne foglakozz semmivel.
Ha bármiben tudok segíteni,nyugodtan írj!
3hós kislány anyukája
Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm:)Jó minden biztatás, kedves szó.
Nehézségek már most is vannak. "Anyósomék" utálnak engem, és mindenáron DNS tesztet akarnak, meg bujtogatják a fiukat, hogy semmiképp ne írja alá az apaságit.
Tehát ennyit a nyugodt készülődéstől. De legalább hozzáedződöm a nehéz dolgokhoz. :S
Legalább ennyit megtesz az "apuka".
Én kivagyok az ilyen bekeverős anyóséktól. Van nekem is az ismeretségi körömben ilyen....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!