Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól adtatok tejet a...

Mikortól adtatok tejet a babátoknak? Milyen tejjel kezdtetek? Zacskós,2,8%-os? Felforralva? 16 hós a lányom

Figyelt kérdés
2013. márc. 30. 07:45
 1/9 anonim ***** válasza:
22%
Felforralva,kecsketejet 3 hetesen.
2013. márc. 30. 07:49
 2/9 anonim ***** válasza:
67%

A lányom anyatejes, én pedig (kicsit) tejellenes vagyok, így 19 hónaposan még nem kapott (joghurtot, sajtot, ilyeneket igen).

Én majd csak 2-3 éves kora között fogok adni neki. Rengeteg megalapozott cikk szól erről, én így döntöttem (egyes gyerekorvosok, pl a miénk sem ajánlják 2 éves kor előtt). Egyébként általában azt mondják, hogy 1 éves kortól óvatosan és keveset lehet adni.

2013. márc. 30. 08:02
 3/9 anonim ***** válasza:
26%
8 hónapos korától ivott tejet meg kakaót 1,5%-os tejből.
2013. márc. 30. 08:12
 4/9 anonim ***** válasza:
59%
Először csak ételekben kapott, aztán 13-14 hónapos korától rendesen. Nem vizezve, nem forralva.
2013. márc. 30. 09:52
 5/9 anonim ***** válasza:
61%
Kb egy éves korától simán ivott már tejet, 1,5 és 2,8-ast is. Azt olvastam a 2,8%-os jobb neki, mert az "tápanyagban" gazdagabb.
2013. márc. 30. 11:15
 6/9 anonim ***** válasza:
mind a két gyerekem, mikor betöltötte az 1 évet, kapott tejet. De csak 2,8%, vagy 3,5%-os tejet. A 1,5%-os csak víz, nem tápláló. Eleinte mindig forraltam és először vízzel felesbe adtam. Majd a vizet teljesen elhagytam, most 3 éves és 22 hónapos a gyerekeim, de már nem forralom a bolti tejet!
2013. márc. 30. 11:33
 7/9 anonim ***** válasza:
46%
1 éves kora körül adtam neki tejet,de mindig a nagyobb zsírtartalmút.Mindig felforraltam neki.Nyugodtan adhatsz neki.Ha kipattog tőle,akkor persze hagyd abba.
2013. márc. 30. 11:45
 8/9 anonim ***** válasza:

1 éves korában váltottunk tejitalra. Azt itta pár hétig, aztán nem kellett neki. Váltottunk a sima 2,8-as tejre, forralva. Háát, nem mondom, hogy nagy sikert aratott.

Ekkor próbáltuk ki a kecsketejet. Ez nagyon bejött neki!

Most már 3 éves, de nem lett nagy tejivó.

Bolti, 2,8-as tejet veszek, de már nem forralom, csak melegítem. Kakaóporral, Maci kávéval ízesítem, nagy ritkán Minimaxos szívószállal issza.

2013. márc. 30. 20:21
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat,megpróbálom adni neki.
2013. márc. 31. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!