Mikortól adtatok tejet a babátoknak? Milyen tejjel kezdtetek? Zacskós,2,8%-os? Felforralva? 16 hós a lányom
A lányom anyatejes, én pedig (kicsit) tejellenes vagyok, így 19 hónaposan még nem kapott (joghurtot, sajtot, ilyeneket igen).
Én majd csak 2-3 éves kora között fogok adni neki. Rengeteg megalapozott cikk szól erről, én így döntöttem (egyes gyerekorvosok, pl a miénk sem ajánlják 2 éves kor előtt). Egyébként általában azt mondják, hogy 1 éves kortól óvatosan és keveset lehet adni.
1 éves korában váltottunk tejitalra. Azt itta pár hétig, aztán nem kellett neki. Váltottunk a sima 2,8-as tejre, forralva. Háát, nem mondom, hogy nagy sikert aratott.
Ekkor próbáltuk ki a kecsketejet. Ez nagyon bejött neki!
Most már 3 éves, de nem lett nagy tejivó.
Bolti, 2,8-as tejet veszek, de már nem forralom, csak melegítem. Kakaóporral, Maci kávéval ízesítem, nagy ritkán Minimaxos szívószállal issza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!