8 hónapos mindenkit arcon karmol, aki felveszi. Mit tegyek?
Próbáltam neki mutatni, hogy simi meg finoman kb 10 mp-ig érdekli vagy csinálja ha fogom a kezét, majd visszatér a belekapós karmolásra.
Mondom neki szigorúan és a szemébe nézve hogy nem, letojja. Elhúzom vagy néha idegességemben ellököm a kezét, röhög és már nyúl is újra.
Így teljesen lehetetlen hordozni csatosban meg egyáltalán felvenni kézbe a földről, ágyból stb mert az első dolga, hogy karmol az arcomba.
Amúgy a nemet érti mert ha piszkálja a konnektort, vezetékeket és rászólok akkor kb kettő után abbahagyja és elmegy onnan (néha bőgve, hogy na ezt se lehet megint) szóval tudja mi a nem.
Csak ezzel a karmolással nem haladok semmire.
Volt Nálatok is ilyen? hogy szokott le róla?

az én 9,5 hónaposom is karmol, markol.
igyekszem sűrűn levágni a körmét, vagy ahogy engedi :)

kedves 1-es, igen már lépeget a bútorok meg a fal mellett támaszkodva meg egyik bútortól a másikgi, ha elér odáig a keze, akkor átlép.
az a furi, hogy amúgy ha valamire mondom hogy nem, két próba - és két nem - után otthagyja, tehát érti, hogy akkor ezt nem piszkáljuk, de a kezénél a nemet meg a szigorú arcot csak röhögéssel jutalmazza. szerintem ott azt hiszi játék
akkor egyelőre sűrűn mutatom a simit és várok, hátha abbahagyja magától
köszi a válaszokat, mentek a kezek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!