Akinek a fogzástól volt náthás a babája meddig tartott a nátha?
A fogzástól senki nem lesz náthás.
A fogzás időszakában gyengül az immunrendszer és így fogékonyabb a bakteriális vagy vírusos megbetegedésekre. Én ilyenkor és minden más esetben is adom neki a Calcimuscot, a Cebion C Vitamint, Béres cseppet és szívom az orrát porszívóval, úgyhogy 5 napnál tovább nem szokott tartani.Most csengett le nálunk épp egy ilyen betegség. Annyi öröm van az ürömben, hogy ilyenkor (főleg láznál) gyorsabban bújik ki a fog.
Teljesen egyetértek az utóbbi 3 válaszadóval. A fogzás alatt gyengül az immunrendszer és ezért lesz a nátha, de az is lehet, hogy elkapott valamit és a láz miatt beindult a fogzás is:-S
Mi is épp ebben szenvedünk. A nátha pedig attól függ, meddig tart, hogy hogyan sikerül kezelni. Cebion cseppek, Calcium esetleg Sinupret cseppek, orrspray, majd orrszívás legfeljebb 2-3 óránként, sűrűbben azért nem jó, mert az érzékeny orrnyálkahártya összeszűkül szívás alatt és pont az ellenkezőjét érjük el - hatékonyan úgy lehet, hogy Sterimar Spray, 2-3 percig hagyjuk oldani a váladékot, majd az egyik orrlyukat befogva a másikat szívjuk és szintén ... könnyű ezt mondani, tudom.
Sokat segít még a forrásban lévő vízbe kammillát esetleg Diapulmon ampullát kell tenni és NEM A FORRÓ GŐZT, hanem a hűvös gőzt, vagyis vlmvel a gyerek felé legyezni az illatokat, inhalálni, ez mindennél jobb, nem tapad le a takony - már bocs.
Ha lázas kell lázcsillapító kúp vagy szirup, ha 39 felett van, akkor hűtőfürdő.
Fogzási fájdalomra Nurofen pl szirupban, Viburcol homeopátiás kúl és hűtős rágóka. A Dentinox sem kell ész nélkül csak amikor nagyon szenved, mivel ha érzésteleníted, nem dörzsöli az ínyét a baba és csak annyit érünk el, hogy lassabban jön ki a fog - na meg a Lidocain nem csak az ínyt érzésteleníti, hanem a torkot is, ami félrenyeléshez vezethet.
Bocs a monológért, gondoltam lesz 1-2 hasznos infó benne:-)
Sziasztok!
Igen én is igy tudta, hogy fogzásnál legyengül az immunrendszer és ilyenkor könnybben lesznek betegek a kis lurkók!!
Mi is voltunk náthásak már de 1 hétnél tovább nem tartott még ,d enekünk csak 2 fogunk van ,az istenért nem akar több kijönni ,pedig 13 hósak vagyunk!!
Már aggódom is nincs e valami baja!!!üdv Nikol
szia!
Ugyan ebben a cipőben járunk,3 hete folyamatosan taknyos szegénykém,nemtudtam mire vélni,erre pont ma kibújt az egyik fölső fogacskája,szegénykém most nagyon szenved :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!