Hozzátáplálás. Most akkor mennyi az annyi?
Ez úgy ahogy van hülyeség, már ne haragudj, bele fogsz őrülni a számolgatásba, aztán majd parázol, jaj, 200 gramm helyett csak 130-at evett a 10 hós babám, meg hasonlók. Sinlacot nem adnék elsőre hozzátáplálásnál. Szimplán az alma levével kezdeném, majd reszelt alma, így tovább. 100 g szerintem sok kezdetnek, általában 2-3 kanállal szoktunk adni kóstoltatás gyanánt.
2013. márc. 26. 12:45
Csak magadnak csinálsz plusz gondot.
Soha eszembe nem jutott méregetni a babám, hogy mikor mennyit szopik, vagy hány gramm pürét evett meg.
Egyen amennyi jólesik neki.
2013. márc. 26. 12:47
Igaza van az elsőnek:) Milyen ízekkel szeretnéd kóstoltatni? Ha almával,akkor legyen alma íze.Kóstold meg amit összekutyultál:))) Nem hiszem hogy ízlene neked:)Azt én sem számolgattam sosem hogy hány gramm.Majd úgy is meglátod.
2013. márc. 26. 12:48
4/16 A kérdező kommentje:
Azért írtam,hogy ma kezdtük a HOZZÁTÁPLÁLÁST,mert eddig csak KÓSTOLTATTAM! :)
Túl vagyunk a gyümölcsleveken és az ügyetlen próbálkozásokon,ugyanis kanállal nem hajlandó enni,így ma üvegből kapott...és nem azt írtam,hogy ennyit evett,hanem ennyit csináltam!Írom a mennyiségeket több hónapja és nem bolondultam bele,nem is fogok...pusztán nekem így a jó.Azért köszi... :)
Egyet értek at elsővel.Én hamar befejeztem a számolgatást mert már kezdtem belebolondulni!Csak kóstoltasd az elején.Aennyit csináltál az rengeteg.Ennyit az én fiam sem eszik meg pedig 2 hónapja kezdtem a hozzátáplálást.
2013. márc. 26. 12:50
6/16 A kérdező kommentje:
Jaaaaa és nekem ízlett,amit csináltam neki...alap hogy megkóstolom,hála az égnek Ő is szerette.A kérdésem egybkt. úgy hangzott,hogy tudja-e vki,hogy ez hány milinek felel meg? :)))
Én is írom, hogy mikor mit és mennyit evett. Én úgy szoktam, hogy amikor elkészül az étel konyhai mérlegen lemérem a tálkával és kanállal együtt, majd amikor befejezte lemérem újra a tálkát a kanállal és a maradékkal. A két eredmény különbsége az, amit megevett.
(Ez van, én ettől boldog vagyok. Mindig is imádtam a számokat, adatokat, statisztikát.)
2013. márc. 26. 12:52
8/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm,ez jó ötlet!Egy percig sem aggódtam még a mennyiség miatt,csak tudni szeretném...nem beszélve arról,hogy csatolom majd a babanaplóhoz,amit a fiam felnőtt korában nézegethet! :)
Mindig kanállal kínáld a babád, ne cumisüvegből. Van aki könnyebben elfogadja, van aki nehezebben. Nem szabad feladni. Kisfiam könnyen elfogadta a kanalat, lányom már nagyon nehezen, de egyszer se adtam neki üvegből se gyümölcsöt, se zöldségpürét, se tejpépet. Egyetlen egy dolog volt, amit cumisüvegből kaptak a tápszer mellett, az a folyékony tejpép (Nestlé, Milupa), na meg a víz, tea. Nagyon sok kitartás kell hozzá, ha a baba nem fogadja el a kanalat, de megszokja, hogy azt az ízt is cumisüvegből kapja és még nehezebb kanálhoz szoktatni.
2013. márc. 26. 12:56
Amúgy 100 gr=100 ml, ahogy 1l=1kg :)
2013. márc. 26. 12:58
Kapcsolódó kérdések: