Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálás. Most akkor...

Hozzátáplálás. Most akkor mennyi az annyi?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Ma kezdtem a babám hozzátáplálását,csináltam 100 g gyümölcspürét,100 ml babavízzel és 35 g Sinlac.Akkor ez most hány ml illetve g-nak felel meg???Mindig írom,h mikor mennyit eszik és szeretném ezt folytatni,de ez fejtörést okoz... :)
2013. márc. 26. 12:41
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Ez úgy ahogy van hülyeség, már ne haragudj, bele fogsz őrülni a számolgatásba, aztán majd parázol, jaj, 200 gramm helyett csak 130-at evett a 10 hós babám, meg hasonlók. Sinlacot nem adnék elsőre hozzátáplálásnál. Szimplán az alma levével kezdeném, majd reszelt alma, így tovább. 100 g szerintem sok kezdetnek, általában 2-3 kanállal szoktunk adni kóstoltatás gyanánt.
2013. márc. 26. 12:45
 2/16 anonim ***** válasza:

Csak magadnak csinálsz plusz gondot.

Soha eszembe nem jutott méregetni a babám, hogy mikor mennyit szopik, vagy hány gramm pürét evett meg.

Egyen amennyi jólesik neki.

2013. márc. 26. 12:47
 3/16 Jégtánc ***** válasza:
Igaza van az elsőnek:) Milyen ízekkel szeretnéd kóstoltatni? Ha almával,akkor legyen alma íze.Kóstold meg amit összekutyultál:))) Nem hiszem hogy ízlene neked:)Azt én sem számolgattam sosem hogy hány gramm.Majd úgy is meglátod.
2013. márc. 26. 12:48
 4/16 A kérdező kommentje:

Azért írtam,hogy ma kezdtük a HOZZÁTÁPLÁLÁST,mert eddig csak KÓSTOLTATTAM! :)

Túl vagyunk a gyümölcsleveken és az ügyetlen próbálkozásokon,ugyanis kanállal nem hajlandó enni,így ma üvegből kapott...és nem azt írtam,hogy ennyit evett,hanem ennyit csináltam!Írom a mennyiségeket több hónapja és nem bolondultam bele,nem is fogok...pusztán nekem így a jó.Azért köszi... :)

2013. márc. 26. 12:48
 5/16 anonim ***** válasza:
Egyet értek at elsővel.Én hamar befejeztem a számolgatást mert már kezdtem belebolondulni!Csak kóstoltasd az elején.Aennyit csináltál az rengeteg.Ennyit az én fiam sem eszik meg pedig 2 hónapja kezdtem a hozzátáplálást.
2013. márc. 26. 12:50
 6/16 A kérdező kommentje:
Jaaaaa és nekem ízlett,amit csináltam neki...alap hogy megkóstolom,hála az égnek Ő is szerette.A kérdésem egybkt. úgy hangzott,hogy tudja-e vki,hogy ez hány milinek felel meg? :)))
2013. márc. 26. 12:51
 7/16 anonim ***** válasza:

Én is írom, hogy mikor mit és mennyit evett. Én úgy szoktam, hogy amikor elkészül az étel konyhai mérlegen lemérem a tálkával és kanállal együtt, majd amikor befejezte lemérem újra a tálkát a kanállal és a maradékkal. A két eredmény különbsége az, amit megevett.

(Ez van, én ettől boldog vagyok. Mindig is imádtam a számokat, adatokat, statisztikát.)

2013. márc. 26. 12:52
 8/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm,ez jó ötlet!Egy percig sem aggódtam még a mennyiség miatt,csak tudni szeretném...nem beszélve arról,hogy csatolom majd a babanaplóhoz,amit a fiam felnőtt korában nézegethet! :)
2013. márc. 26. 12:55
 9/16 anonim ***** válasza:
Mindig kanállal kínáld a babád, ne cumisüvegből. Van aki könnyebben elfogadja, van aki nehezebben. Nem szabad feladni. Kisfiam könnyen elfogadta a kanalat, lányom már nagyon nehezen, de egyszer se adtam neki üvegből se gyümölcsöt, se zöldségpürét, se tejpépet. Egyetlen egy dolog volt, amit cumisüvegből kaptak a tápszer mellett, az a folyékony tejpép (Nestlé, Milupa), na meg a víz, tea. Nagyon sok kitartás kell hozzá, ha a baba nem fogadja el a kanalat, de megszokja, hogy azt az ízt is cumisüvegből kapja és még nehezebb kanálhoz szoktatni.
2013. márc. 26. 12:56
 10/16 anonim ***** válasza:
Amúgy 100 gr=100 ml, ahogy 1l=1kg :)
2013. márc. 26. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!