Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Leírnátok 1-2 hónapos babátok...

Leírnátok 1-2 hónapos babátok napirendjét? Tudnátok tippeket adni nekem?

Figyelt kérdés

6 hetes a babám. Nagyjából 8-szor szopizik egy nap -a fürdetés +- fél óra eltéréssel azonos időben van,a szopik sűrűsége napközben még változóak-éjszaka +-1 óra eltérés van maxiumum. Most a követezőképpen alakul a napirend:

fürdetés-20:30 fele, *szopi és lefektetés:21:00-21:30; *szopi 01:30 (előfordult 1-2 szer, ha nem aludt be fürcsi után annyira a cicin és picit hagytam nyökörögni éjszaka= megvártam míg sír,hogy eltoltuk ezt 02:30 körülire, de nem tudom hova tenni ezt a nyökörgést..inkább előbb szoptatom, meg ugye megébredek erre is)Nem nagyon merem megvárni a sírást.) *szopi 5:00

* szopi 8:00 fele (itt van hogy előbb szopizik, ha kevesebbet szopott hajnalba,de van, hogy még egy óráig húzza.Itt már átpelenkázom szopi előtt (éjjel csak ha kakilt)át is öltöztetem, mert reggel van, és utána próbálnám visszatenni a kiságyba, hogy addig reggelizzek-(előtte ugye esélytelen sokszor, mert én itt ébredek meg.). És mivel itt már nézeget a kiságyba szopi után, ezért ha megvár a reggelivel és nem unatkozik, akkor reggeli után kiveszem és beleteszem a hordozóba picit, de van, hogy szopi után egyből beleteszem és kihozom reggeli közbe, bepakolok a gépbe stb. Énékelek nekii, teszek be zenét,stb. Hiába raknám vissza a kiságyba, ha nyűgös sír, és most újabban az *szopi 10.00 körül van. Gondolom mert már fent van és hamarabb megéhezik. Megpróbálom visszatenni a kiságyba, de van, hogy unatkozik picit sírdogál-kiveszem és tartom a kezembe, átpelenkázom és *12:00 körül ismét szopi. Utána még van, hogy kiságyba visszaéve itt is nézeget, ha nagyon unatkozik sír (ma pl sírt-kivettem hason fektettem, ringattam és 13:30 körül elaludt).*15:00-16:00 szopi előtte átpelenkázom. Utána már nem nagyon alszik. *17:30-18:00 körül még egy szopi fürcsi előtt, de itt utána általában alszik is fürdetésig.

Tehát 3 alvási fázisa van: 21:30-07:30-08:00 itt csak kis szopival és rövid kézben ringatással zavarom meg azonnal visszateszem; 13:00-15:30; és 18:00-20:30.

Ha vendégek jönnek délután és az alvás idejében felébred, kézreadjuk..utána egy idő után cicit kér.

2013. márc. 25. 14:05
 1/5 A kérdező kommentje:
Pontosítok, 5 és fél hetes:)
2013. márc. 25. 14:07
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem jól csinálod, olyan sokat fog változni minden, hogy felesleges nekünk napirendet ajánlani, amikorra beáll valami, addigra meg is változik, ilyen kis korban olyan sokat és hamar nőnek, többet lesz fent nemsokára.

Nálunk az esti fürdés volt csak fix kb. 7 hónapos koráig.

Akkor állt be a napi két alvás, egy de. egy du.

Aztán ez is csak 11 hós koráig tartott, akkor állt át az egy alvásra.

2013. márc. 25. 14:13
 3/5 anonim ***** válasza:
Teljesen jól csinálod, alakítja ő majd magának szépen a napirendet. Ez már jó alap.
2013. márc. 25. 14:31
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Hűha:)!

Ami megragadta a figyelmem, és nagyon- nagyon jól csinálod, hogy nem várod meg hogy sírjon a babád mielőtt megszoptatod:). És hogy viszed magaddal oda, ahol vagy. És nagyjából itt vége is van annak, ami szerintem fontos egy 5,5 hetes babánál:).

Meg persze jó, hogy az esti fürdetés fix időpontban van.

A lényeg szerintem, hogy tudd, a biztonságot elsősorban te adod a csecsmődnek, nem a napirend. Az leginkább neked ad biztonságot. Ami persze fontos, ha ettől kiegyensűlyozott vagy. De az is fontos, hogy tudd, nagyon gyorsan fejlődik a babád, ezáltal nagyon gyorsan alkulnak a napjaitok. Ami ma még jó és kényelmes, az holnapután nem biztos, hogy az lesz. Próbálj továbbra is rugalmas maradni, ezzel elkerülheted a lelkiismeretfurdalást és társait, ha netán borulna az épp aktuális rendszer. Mert fog:). Mert változnak a babád és a te igényeid is:).

2013. márc. 25. 14:31
 5/5 anonim ***** válasza:

szerintem is nagyjából jó, bár én a 3 órás beosztásra esküszöm, de zsíros tejjel ez könnyen ment nekem.

a fürcsi legyen a fix (nem óra percre, hanem a rituálé azaz már akkor sötét van, nincs tv, csendben beszélsz, sötétben szoptatsz stb, hogy meg tudja majd különböztetni később a nappaltól, amikor majd játszás stb élénkség van)

lányom 8 hós, kb 3 hós kora óta átalussza az éjszakát, nekünk az volt a titka, hogy későn volt az esti fürdetés azaz 10-11 között amikor már tényleg hulla volt de még nem nyűgös és ezt hoztuk fokozatosan heti 10 percekkel korábbra mára olyan 8-9 között fürdik és reggel 8 ig alszik egyben, ébredés nélkül. Már ha meglátja a kádat, ásítozik :)

2013. márc. 25. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!