Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van olyan akinek a babája...

Van olyan akinek a babája naponta 3-szor eszik rendes kaját?

Figyelt kérdés
Babám 6 hós lett, allergiák miatt el kellett kezdeni a hozzátápit és csak mentes tápit kaphat.Nektek mennyit kakil a babátok?Milyen állagút, színűt?Nekem van hogy minden kaja után,de a tápitól tejesen feketét és nyúlbogyósat. Szegény nagyon küzd vele, le akarok állni a tápiról.Ti mit adtok neki reggelire és estére, akik nem szoptattok?(Tej, tojás és szójaallergiás baba)
2013. márc. 23. 14:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

3 hónapig "szoptattam" úgy hogy lefejtem és megette (nem akart dolgozni érte) aztán feladtam mert kifingottam jött a tápszer rá 1 hónapra hasmenés napi 8-10 alkalommal kiderült, hogy tápszertől tejcukor vagy tejfehérje érzékeny lett... Elkezdtem neki kiszűrni rohadt drága tápszert vettünk és minden egyebet először szójás vagy rizse cuccok (rizsjoghurt rizstej puding stb auchanban minden beszerezhető) míg a hasmenés meg nem szűnt aztán kísérletezés... Laktózmentes tej, tejfől (hulala főzőtejszín) nem volt baja a spenóttól így mehettünk tovább túró, joghurt puding túrórudi stb (7-8 hónapos koráig kipróbálgattam ezeket tudtuk hogy tejcukor és figyelni kell miben van laktóz)

Aztán egyszer csak már semmi (trutyis állagú) kaját nem akart megenni neki felnőtt kaja kellett.. a tápszertől öklendezett a tejpépből persze nem csinálnak neki valót...

Úgyhogy maradt a villával széttörcsölt húsleves zöldség, kis levessel krumplival tésztával vagy grízgaluskával főtt husi meggyszósszal vagy paradicsommal stb... vagy a pörkölt szaftos tészta mert Papa megmutatta neki hogy mi a jó... Szóval 9-10 hónapos korától csak normális kaja napi 3 alkalommal reggel párizsi vagy sonkás kenyér, főtt virsli (ha neki vásárolunk akkor csak minőségi ételek nekünk jó a gagyi párizsi is...) Tojás nálunk rögtön kihozza az ekcémát a szájja körül 1 évvel ezelőtt csak az ekcéma kezeltetése 80 ezret vitt ki a zsebünkből 3 hónap alatt...

A szóját én cserélnél rizsre drágább 2-300 forinttal egy tej ha jól emlékszem 800 körül volt és sajnos csak literes volt belőle... nagyon ritkán találtam fél litereset. Neten kerestem allergiások boltját, nosaltyn kerestem olyan recepteket ami neki való (tej és tojás mentes) pl nekem a palacsinta sokkal jobban ízlik... szóda, liszt cukor, citromhéj...

Rengeteg receptem van a gyerekemről ami visszamaradt... Már szerencsére nem kell...

Nálunk tapasztalat volt hogy a sült ételeket gond nélkül megette Fiam egy idő után, míg a főtt kajától hányt fos.tt... A rakott krumpliban simán megette a tejfölt sajtot nyersen a sajttól kész volt... egy tejfölös habarással készült kaja pl krumpli főzelék kiütötte 5 percen belül ment a hasa...

Nem olyan vészes szerencsére... kell egy kis idő míg kitapasztalod a dolgokat de abszolút kezelhető a tej és tojás érzékenység... Ha van kérdésed írj nyugodtan mert én már ezt kijártam sajnos és egy pozitívum! Nálunk sikerült kigyógyítani a gyereket de ehhez mindent figyelni kell!!!

Felvágottban ne legyen tejcukor és tejfehérje, a májkrémek laktózt tartalmaznak kivéve a gyulainak van egy terméke ami glutén és tejszármazék mentes, a csirkéből készült virsli 80%ban tartalmaz tejszármazékot míg a pulykát esélyesebb megvenni...

2013. márc. 23. 15:16
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszi, jó sok mindenen túl vagytok ti is.Hát mi még csak 3. hete papizunk, de eddig mindent evett, de nem minden jó. Én is megtaláltam a Táplálékadatbank listát és a családban is van tej-és glutén érzékeny. Sajnos én 1 éves koráig nem kísérletezhetek,csak mentes jó. Egyenelőre még reszelem a gyümiket, zöldséget főzök, de már előre félek mi lesz később,mert sok házi cuccunk van(kolbász, sonka, kenyér(mentes), húsok, csirke, de hát ezek egy részét nem eheti még.Amire most szükségem volna, az az, hogy mit adjak neki reggelire vacsira, ami elég tápláló,és hasonlít a tápira.Ha ebben segítenél, azt megköszönném. Kislányom most 9 kg és 72 cm kb, s elég nagy étvágyú. Ebédnél a 2-250g-ot simán benyomja, de már nem adhatok neki egyszerre ilyen sokat, mert kímélni kell a beleit.

Előre is köszi.

2013. márc. 23. 21:55
 3/12 anonim ***** válasza:

Tápszert nem igazán hagyhatod ki, mert szüksége van rá. Kb. 500 ml tejalapnak kell meglennie. Milyen tápszert iszik a babád?

Próbálj más "mentes" (tejfehérje és/vagy laktózmentes?) tápszert, hátha attól nincs szorulása. Pl. a Novalac Allernova (tejfehérje és laktózmentes is), az egy nagyon jó termékcsalád. Vagy Sinlac, Sinemil pépet, ami szintén tejmentes, mégis beszámít a tejalapba. Aztán van a Humana-nak tejmentes almapépe, azt keverheted tápszerhez is, hogy finomabb legyen.

2013. márc. 23. 23:25
 4/12 anonim ***** válasza:

Szia! Nalunk sokszor volt reggeli, grizpuding gyumivel vagy uzsonna a grizt vizzel megfoztem egy kis vanilia aroma 1 gyumi belereszelve... Ha vacsinak adtam olyat aludt utanna... Ha nem lehrt griz akkor rizs. A lisztet lecsereltuk neki rizslisztre. Sokszor foztem gyumolcsrizst uzsira hulala tejszinbol vasarolj be nyugodtan mert en azzal foztem sutottem... Kis vizzel higitottam es sokkal olcsobb mint a rizsliszt es nincs is olyan edes ize a fozosnek... Nalunk a spenot is hulsla kek tejszinnel keszult. Azaz minden amihez tej kellett a higitott tejszin volt. Suriteni az.etellel sajat magaval nem a tejfollel kell...

Nalunk reggeli: csinaltam 10-15 nagyobb pogacsat (tojas es tej mentes kajak a nosaltyn) beraktam a fagyasztoba es reggel csak befutottem a sutobe is egyesevel kisutottem, vagy pogi vagy croissan vagy gofri palacsinta stb..

A pogiba neki valo felvagott vagy majkrem + zoldsegek...

Gluten erzekeny is a pici? Mert akkor a helyedben vennek kenyersutogepet es ott is te ellenirizheted mi kerul bele (es mi falun tudjuk hogy a jo kenyer lelke a kovasz es nem a tej meg a tojas) nekunk szerencsenk volt gluten bajunk nincs. Igaz hogy kene a tapszer de en a sinlacot a gyartoval etetnem meg hogy tudjak milyen ocsmany az ize olyan keseru mintha toniccal keverned nem vizzel...

En igyekeztem ugy csinalni hogy semmibol ne maradjon ki a d vitamint es calciumot maskepp is be lehet vinni csak meg kell keresni a modjat...

Imadta fiam a fagyit, vateraztam 3 ezerert egy gepet... Olyan isteni a hazi fagyi hogy nem fagyizunk mashol... Nem tejjel hanem hulalaval es es olyan kremes isteni fagyit meg eletemben nem ettem...

Arra jok ezek a betegsegek hogy megtanit a minosegi etkezesre es magadnak csinalod a cuccokat amik fixen adalekanyag mentesek... Sogorom hentes o szokott pl felvagottat kesziteni a gyerekeknek ( nalunk amugy tilos lenne a parizsi es virsli, de egy kis utanna jarassal biztos megtudod csinalni hazilag)

Ha jol ertem videkiek vagytok Ti is...?

2013. márc. 24. 06:59
 5/12 anonim ***** válasza:
Én azért megbeszélném a gyerekorvossal mielőtt leállnék a tápszerről egy 6 hós babánál. Neki még igencsak szüksége van a fehérjére, kalciumra és a tápok által tartalmazott vitaminra. Ő biztosan tud segíteni, hogy mit javasol, hogy ne legyen szorulása a kicsinek, de a szerevezetének szükséges anyagokat is megkapja.
2013. márc. 24. 08:26
 6/12 A kérdező kommentje:

Sajnos a gyerekorvos nagyon gagyi, azt sem ismerte fel, hogy tejérzékeny, azt mondta csak hasfájás,pedig én mondtam neki, hogy szerintem tejérzékenység, és hogy apuka és a nagypapa is tejérzékenyek.3 védőnőnek is mondtam ugyanezt, és majd elmúlik, első gyerek? Jött a kérdés.Mintha olyan hülye lennék, pedig pedagógus diplomám van 2 is.Szóval gyerekorvos véleményére nem adok, ezt is már a többedik magándokival értük el, hogy normálisan kivizsgálják.Ez a doki csak arra jó, hogy kiírassam vele a Tápot, de nemsokára váltok. Hol van az leírva(szakirodalom), hogy hány hós koráig kell tejalap. Nekem a család idősebb tagjai, mind azt mondták, hogy grízt grízzel etettek, de csak vízben főzve és lám mégis felnőttek az akkori gyerekek is, s nem is volt ennyi mentes cucc.

Kenyérsütőgépben mit sütsz? Én a mentes(glutén és egyebek) csak sütőben tudom sütni,mert spec. a kelesztése.

Hulala tejhelyettesítőt már ezer éve használjuk, de nem a babának, mert rá van írva, hogy allergének(tejfehérje, kazein.)De ettől függetlenül mi is szeretjük.

Holnap megyek a védőbe megpróbálok tápit váltatni.

2013. márc. 26. 11:12
 7/12 A kérdező kommentje:
3-tól kérdezném:Ezt a Humana tejmentes almapépet is doki írja ki, vagy lehet venni vhol?Köszi
2013. márc. 26. 11:14
 8/12 anonim ***** válasza:
3-as vagyok: én Tescoban szoktam venni.
2013. márc. 26. 11:19
 9/12 A kérdező kommentje:
köszi.
2013. márc. 26. 12:25
 10/12 anonim ***** válasza:

Szia! Nekunk se a legjobb a dokink ha baj van akkor van egy csaladi baratunk 30 km-re , vagy a kettes szamu gyermekklinika. Nagyon nagyon jok. A tejfeherjet nem tudtam a hulalaban (nekunk laktoz volt)

azt a kerdest en is immadomm hogy elso baba? Holott en sem azert vittem a gyereket hajnal kettokor ugyeletre mert az orra folyt, hanem fulladt es majdnem 40 fokos laza volt amivel ket oraja kuzdottem a hutofurdotol kezdve mindennel...

Edesek az orvosok. A kettes szamun nem nyulnak a gyerekhez mig a Fiam meg nem engedi elmondjak neki mi fog tortenni stb... A vervetelnel jatszik veluk a no... Iszonyat mas barmelyik korhaztol...

Tudom,hogy mi is ugy nottunk fel hogy griz gyumivel, nekem is anyum es nagymamam meselte en is azert mertem megtenni... Ha mi nem haltunk bele (meg meg tobb ezer gyerek) biztosan nem fog o sem. Dokibol keress egy jo gasztroenteorologust, o elmondja mit lehet mit nem... Es ez egy tartos betegseg amivel egy csomo minden juttatas jar (mi hazat vettunk es vagyon szerzesi adot kellett volna fizzetni 250et a navnak es elengedtek. De ez csak egy pelda...) ki kell allittatni rola az igazolast ha betolti az 1 evet azt meglobogtatod valahol es mar nem ugralnak a nyakadon sehol... Mar ha ez erdekel..

A hulala helyett akkor nektek marad a rizstej fozeshez. Jo edes plusz cukor biztos nem kell hozza.

nekem mar nincs kenyersutom mert szerencsere nem gluten erzekeny. Amit akarok azt meg, meg sutom a sutoben.

2013. márc. 27. 05:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!