Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kellene neki már esetleg...

Kellene neki már esetleg külön ágy vagy szoba?

Figyelt kérdés

17, 5 hónapos fiúnk még szopizik és 3x-4x ébred éjjel. Mindig nagyon nehéz eset volt, sosem volt kibékülve a világgal, most is elég nyafogós. Ebből kifolyólag mindig a cici volt a vigasza, azon is aludt el. Pörgős gyerek, nem tud ellazulni, vagyis még nem találtunk másik módszert.

Most mellettem alszik, úgy hogy a kiságyának, amiben sosem aludt, leszedtük az oldalrácsát és a mi ágyunkhoz toltuk, de csak biztonságosabb, mert inkább az én ágyamra kucorodik, és rám tapad.

Nem bírtam volna éjjel hozzá fel kelni ennyiszer, ezért ez így volt kényelmes.

Nem tudom, hogy egy saját ágy vagy szoba hozna e megoldást, mert mint mondtam pocsék alvó.Félek, hogy állandóan rohangálnék éjjel, hogy nehogy felébressze a páromat és semmit nem pihennék, még ennyit sem, mint most.

Nyár folyamán szeretném, ha valahogy elválasztódna magától, nem szeretném leszoktatni, ebben is kérek segítséget.

Sajna új szolgálati lakásba költöztünk menet közben és az a ház egy merő bénaság, nagyon nehezen tudnánk bepréselni egy külön ágyat neki a szobánkba és a saját szoba kialakítása is nagy falat lenne, azért kérdezem, hogy, ha valakinek van hasonló személyes tapasztalata, belevágnánk.

Tejet pohárból este megiszik valamennyit, de éjszaka nem fogad el semmiből semmit.

Bocsi, hogy sokat írtam! :) Köszi! :)

2013. márc. 17. 19:47
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
79%

Attól nem lesz jobb, ha külön teszed, szerintem csak rosszabb.

Valószínűleg a te közeledben nyugodtan, jobban tud aludni. Ha külön teszed, szerintem elég sok álmatlan éjszakád lesz. Szépen fokozatosan majd átteheted később, pl. elalszik melletted és elalvás után külön ágyba teszed, ha éjjel felébred kicsit vissza melléd, majd vissza a saját ágyába, de most még szerintem maradhat így, ahogy van.

2013. márc. 17. 20:00
 2/25 anonim ***** válasza:
Kisfiam is majdnem ennyi idös, ugyanilyen cicin alvós. Leesésgátlós ágyban alszik a szobánkban, kb. egy lépésre tõlem. Nekem is többször ébred éjjel, melléfekszem az ágyba és egy kis szopi után visszaalszik, én meg visszamegyek a helyemre. Sajna jobbat én sem tudok, de ha külön szobába tenném csak magammal csesznék ki, sírni meg nem hagyom. Nekem is még elég sokat szopizik, de nem akarom elvenni töle, majd leszokik ha akar.
2013. márc. 17. 20:03
 3/25 A kérdező kommentje:
Igazából nagyon örülök ezeknek a válaszoknak, szívem mélyén bíztam, benne, hogy maradhat így :) Én ezt élvezem, csak piszkálnak, sokan, h velünk alszik még szopizik....nem mindig van erőm frappánsan leszerelni őket....de most újult erővel.... :)
2013. márc. 17. 20:56
 4/25 anonim ***** válasza:

Nézd. Azt hiszem a válaszommal vállalok egy lepontozást, de nem érdekel.

Én úgy gondolom, hogy nem csak a felnőttnek van joga intim szférára, hanem a gyereknek is. És azt is hiszem, hogy a gyereknek nincsen a mi kultúránkban a hitvesi ágy mellett a helye. És azt is gondolom, hogy nem mindig kell arra várni, hogy a gyerek hozzon döntéseket az életében, hogy mindig a kis vállát terhelje ennek a felelőssége. Ez a véleményem az elválasztásról is. Van gyerek, aki magát elválasztja, de van, aki még iskolás korában is szopna, mert ez egy komfortos megoldás számára és a megszokás nagy úr!

Igaz, hogy a frusztrációt, ami a fejlődés és az élet része, már másképpen, más módszerekkel kellene oldania, a korosztályának megfelelően, de ő regresszióban van, ellen áll a fejlődésnek.. (ennek is van következménye)

A kérdésedre szerintem megadtam a választ. El kell dönteni,. hogy ki kit nevel.. Az, meg, hogy apa felébred éjszaka?! Nagyon sok apa szívesen segít éjszaka is, mert tisztában van vele, hogy a gyereknevelés is munka, amit szintén nem lehet állandóan fáradtan csinálni.

2013. márc. 17. 20:58
 5/25 anonim ***** válasza:

"nem mindig van erőm frappánsan leszerelni őket."

Ezek szerint játszma a kérdésed! Ne haragudj, de ez nagyon gáz. Tégy úgy, ahogy jónak látod. A te gyereked.

2013. márc. 17. 21:00
 6/25 anonim ***** válasza:

Olyan jó olvasni, hogy nem vagyok egyedül. Körülöttem minden gyerek külön szobában alszik, külön ágyban. Az én leányzóm meg első pillanattól a nagyágyban mellettem, a kiságy csak leesésgátlónak van mellette. És nekünk ÍGY JÓ.

A nagyfiammal is együtt aludtam 2 éves koráig, akkor költöztünk új házba, ahol lett külön szobája, új ággyal, és nagyon boldog volt, szívesen aludt benne. Este mellébújtam, majd mikor elaludt, kijöttem. Általában hajnalban átjött. Megtanítottuk, hogy hozza a takaróját is magával, és sokszor észre sem vettük, hogy mikor jött át, csak reggel együtt ébredtünk. Aztán szép lassan erről is leszokott.

A szopizásról 23 hónapoan szoktattam le, mert gyógyszert kellett szednem, megbeszéltük előre és egyetlen egy nyűgös estével megúsztuk.

2013. márc. 17. 21:04
 7/25 A kérdező kommentje:
nagyon tudományos a válaszod, de engem az ösztöneim irányítanak.és te is abba a kategóriába tartozol, akit le kell szerelni, mert nem akarod elfogadni, hogy lehet így is és nem lesz semmi baja ettől senkinek. és segít a férjem, csak ő későn fekszik, korán kel, és én szeretném megkímélni, de még sosem mondta, hogy miért sír a gyerek, elsőnek ébred....na mind1, ezt nem értheted, mert ezek szerint nem élted át egy nagyobb gyere csodás szoptatását.
2013. márc. 17. 21:06
 8/25 A kérdező kommentje:
4.5. válaszolónak írtam!!!!
2013. márc. 17. 21:07
 9/25 A kérdező kommentje:
Amúgy főleg tanácsot kérek, nem kioktatást és nem is lebarmolást! Köszi! Amúgy mindenki véleményének örülök, megfontolom azt is, ami rosszul esik! Bocsi, ha valakit megbántottam!
2013. márc. 17. 21:08
 10/25 anonim ***** válasza:
Hát én tuti nem hagynám így. Külön szobában kéne lennie, nem normális, hogy ennyire magadhoz kötötted a cicivel.
2013. márc. 17. 21:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!