4,5 hónapos fiam reflux gyanús. Attól lehet hogy ha én tejes ételeket fogyasztok?
Sok tejallergiás refluxos. ez az összefüggés. De mondhatni úgy is, hogy sok refluxos gyerek tejallergiás is. Így van, okozhat köhögés, amikor nem bukik, csak feljön a tej. Ez sokszor náthának tűnő tünetekkel is jár. Folyhat az orra is.
Véres széklet nem feltétlenül jele a tejallergiának. Az én egyik tejallergiásom éppen hogy kezdetektől szorulásos volt, időnként szélcsővel tudott csak kakilni.
Másik gyerekemnél meg véres székletben mutatkozott.
Adj neki a kivizsgálásig nutriton sűrítőt minden szopi előtt.
Itt elolvashatod, hogy mi okozza a refluxot, meddig tart és hogyan lehet segíteni a refluxos babáknak:
De a tejallergia előhozhatja a refluxot! Persze ne így legyen nálatok, de lehet közte összefüggés.
Másrészt a laktózérzékenységnek sem egyforma a tünetegyüttese és a tejfehérjeallergia is különböző tünetekben nyilvánulhat meg!
Sajnos nagyon tapasztalt vagyok és mostmár mondhatni ennyi év után kicsit képzett is:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!