Ha havonta 1 kg-ot hízik a baba, nem fog túlságosan elhízni?
3.2 vel született és már 5 kg, még nincs két hónapos :)
Csak anyatejes.
Nem fog elhízni!
Anyatejjel egy babát nem lehet túltáplálni, legfeljebb túletetni, de azt meg úgyis visszabukja. Ezt nekem a gyerekorvos mondta, ugyanis az én fiam az első hónapban még ennél is többet hízott. 3kg-val született és 1 hónaposan majdnem 5 (!) kg volt! Aztán 2 hónaposan 6kg, 3 hónaposan 7kg, szóval akkor más nekem is 1 kg-t hízott havonta. Ha jól emlékszem, kb 4 hónapos korától lassult le a súlynövekedése, de a gyerekorvosom előre megmondta, hogy le fog lassulni, ne izguljak. A tejed lehet, hogy zsíros, de az biztos, hogy semmiképp sem túl zsíros, ettől ne félj! Kicsi fiam élete első fél évében olyan duci volt, hogy alig látszott a nyaka. De mivel csak anyatejes volt, a doki azt mondta, ne csináljak semmit másképp, higyjem el, nem lesz kövér gyerek belőle.
Igaza lett. Most 20 hónapos, 12 kg, a magasságát nem tudom, de magasabb a korosztályánál. Örökmozgó, vidám, teljesen jó alakú kisfiú.
Szóval nyugi, amíg anyatejjel tálálod, nem tudod túltáplálni!
Kislányom 4 hónapos, kizárólag anyatejet kap, 7,75 kg:)
Anyatejjel nem lehet túltáplálni, ez igaz. Sokkal kevesebb az esélye, hogy a mi babánk duci gyerek vagy felnőtt lesz, ne aggódj!
Nincs olyan, hogy túl zsíros a tej, amennyiben igény szerint és kizárólagosan szoptatsz. Nem kell ide védőnő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!