Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálási gondok. Miért...

Hozzátáplálási gondok. Miért nem akarja enni a zöltségeket?

Figyelt kérdés

Szeretnék neki othon készített ételeket adni,de sajnos nem hajlandó megenni.Hogy vegyem rá a krumpli,sárgarépa,és többi zöltségfélék fogyasztására.

7 hónapos.

Köszönöm.

2013. márc. 16. 18:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én elrejtem gyümölcsben, nálunk így megeszi: répát, édesburgonyát, sütőtököt barackkal, céklát áfonyával.
2013. márc. 16. 21:20
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat nem erőltetem,csak félek,hogy később nem fog enni.Foga még nincs és így nem hiszem,hogy a darabosokat megeszi(tudja)Lehet,hogy tényleg várok még egy kicsit
2013. márc. 16. 21:49
 13/15 anonim ***** válasza:

Az enyém 7,5 hós koráig semmit nem volt hajlandó megenni (a tápszer, anyatej itatása, a gyümölcs, főzelék minden kínlódás volt; szinte minden nap sírtam, hogy éhen fog halni).

Szóval eljött ez a kor és akkor kezdtem csak el ráérezni, hogy mi az, amit szeret és mi az, amit nem. Illetve ő is több mindent kóstolt már és lettek kedvencei.

Enni biztosan fog mást is a tejpépen kívül a későbbiekben. Minden nap kínálgasd, de ne éld meg kudarcként, hogy nem fogadja el. Tudom, könnyű ezt mondani, de magad is meg fogsz lepődni, amikor egyik napról a másikra megeszi az első főzelékét. Vagy legalábbis eszik belőle.

2013. márc. 16. 23:15
 14/15 anonim ***** válasza:
A párolt répa puha, nem baj, ha nincs foga, anélkül is össze tudja nyomkodni. De nem szeretném rád erőltetni, csak a véleményem mondtam, ez is járható út. Én lánykám is úgy van vele, hogy főleg azóta eszikcsak pépeset, hogy egyedül megy neki. Előtte csak ritkán fogadta el.
2013. márc. 17. 07:56
 15/15 anonim ***** válasza:

A másik BLW-s vagyok. :)

A 14-es válaszoló jól írja, a puhára párolt zöldségeket fog nélkül is simán szétnyomkodják az ínyükkel. Én sem akarom erőltetni, de szerintem egy próbát megérne. Ha érdekel a dolog, azért javaslom, hogy kicsit olvass utána, mert van 1-2 dolog, amire figyelni kell (pl. tudjon ülni a baba).

Jó kis olvasnivaló: [link]

2013. márc. 17. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!