Hogyan és mivel fertőtlenítsem a baba dolgait első használat előtt?
Pl orrszívó, mellszívó, cumisüveg, cumi,púderpamacs tartója ... Elég ha lábosban forró vízben felfőzöm? Kell bele valami szer? Jó a 70%-os alkohol is, vagy spec valami kell? És nem fognak a műanyagok elolvadni? Mert pl a sima kézi mellszívó vége is gumi, vagy azt ne tegyem bele?
Tanácstalan vagyok...
etetőcumi: első használat előtt forrásban lévő vízben 5 percig főzni.
cumisüveg: sterilizálni kell : meleg szappanos vízzel elmosni, leöblíteni, majd sterilizálni az erre kapható készülékben, vagy tablettával(bababoltokban lehet venni)
orrszívó: a csövet és az egyéb részeit forróvízben lemosni, lehet kis fertőtlenítőtablettás víz.
mellszívó: ugyanúgy mint az üveget elmosni, majd sterilizáló készülék, vagy tabletta.
egyéb műanyag részeket pedig sterilizálótablettával lehet.
De csinálhatod úgy is mint öreg anyáink: felforralod a vizet és kifőzöd, de az kicsit más , kicsit macerás...és a legjobb tanácsadó a forralással kapcsolatban a nagymamák lehetnek..én a fentebbi módszert választom. Mikrohullámúban is használható készülék kb..5000 ft van olcsobb is és 2 percig tart.. praktikus, ha megteheted ajánlom és később is jó mást sterilizálni.. Remélem segítettem.
Köszönöm mindenkinek:-)
Akkor nekileselkedem, mielőtt kórházba kell menni:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!