Cumi-kérdés: adjam-e a babának vagy ne? Ti adtatok? Mennyi idős korig? Nehéz volt utána leszoktatni róla?
Még gyerekkoromból emlékszem hogy a húgomat pl rettentő módon megnyugtatta a cumi, a legnagyobb zokogás közben is ha megkapta semmi perc alatt elhallgatott. Leszoktatni viszont nehéz volt, nem sokkal első osztály előtt, 6 évesen szokott le róla végleg.
Unokatesómnak nem adtak cumit így ő az ujját szopta ő viszont még tovább, arról ugye nem lehet csak olyan egyszerűen leszoktatni, mert az mindig kéznél van, nem lehet csak úgy elvenni. Azt hiszem ő még 10 éves korában is szopta este az ujját elalvásnál.
Én pl cumiztam (ezt már csak elmondás alapján tudom) de nem volt gond a leszoktatással, nekem másfél éves koromban "elvitte a Télapó" és állítólag utána semmi probléma nem volt, aludtam nélküle is rendesen.
Elég tanácstalan vagyok ebben a témában, még csak a hasamban van a pici, de örülnék ha megosztanátok a tapasztalataitokat. :)
Az én fiam sajnos intenzív osztályon volt 5 napig, ahová én csak 3 óránként mehettem be az etetésre. A köztes időben nem lehettem vele, olyankor nem volt sem szopi, sem evés cumisüvegből sem, így ha már nagyon érezte, hogy közeleg az evés idő, van nyűgös volt, kapott cumit. Szépen hozzá is szokott. Csak az én fiam cumizott a PIC-en a 17-ből.
Szerintem máshol nem adnak nekik cumit, sem az újszülött osztályon, ha veled van a baba, akkor meg természetesen te döntöd el, hogy adsz-e neki, vagy sem.
Sok olyan anyukát is ismerek, aki úgy nyilatkozik, hogy bárcsak cumizna az ő gyereke is. Néha semmivel sem tudják megnyugtatni, meg pl. ha a postán/utcán/boltban/stb. kezd el nyűgösködni, és ott cicivel kínálni elég kínos (már akinek).
Szerintem erre a kérdésre nincs jó válasz. Mindenképp legyen cumi mire megszületik, lehet, hogy nem fog soha cumizni, de lehet, hogy egy áldás lesz, hogy előre felkészültetek.
Szülés előtt cumiellenes voltam.
Miután megszületett a lányom, sokszor voltam/vagyok fáradt a kialvatlanságtól.
Néha egy nyűgösebb időszakban megpróbáltam cumit adni neki, de kiköpi, fulladozik vele, nem fogadja el.
Néha könnyebb lenne, mert így folyton a mellemen lóg.
A kórházba az én kislányomnak is belenyomták a szájába a "közcumit", utána meg felhábordva jegyezte meg az egyik csecsemősnővér, hogy ez az ő cumijuk, mert akkor elviszi :-(.
2 éves 8 hónapos a kislányom, és még cumizik. Alváshoz kell neki és mivel jön az utolsó foga, most állandóan rágcsálná itthon. Szeptembertől oviba megy, addigra le fogom szoktatni, nem szeretném, ha oda is vinni akarna (mellesleg nem is tudom, hogy engedik-e még az ovikba).
Kislányomnál én is próbáltam a cumit, de már a kórházban is kiköpködte.2-3 hónapos lehetett amikor megtalálta az ujját.Most 3 éves és még mindig szopja, igaz csak elalvás előtt, mikor már nagyon álmos, úgy alszik el, hogy szopja az ujját.
Kisfiamnál szintén próbálkoztam, de ő úgyszintén kiköpködte.Ő azóta is szövetpelenkával alszik el, azt moncsolgatja. :)
Babám 3 hós
Hasfájós volt 6 hetes koráig, nagyon jól jött a cumi, mindig meg is nyugtatta, nagyon örültem, hogy vettem.
Aztán megszűnt a hasfájósság és nem fogadja el, kiköpi, átszokott az újjacskára, legtöbbször úgy alszik el.
Én ajánlom, hogy 1 cumi legyen azért kéznél, ki tudja, lehet neki is szüksége lesz rá :)
Boldog babavárást!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!